Συνταγές Μελαχρινά αμυγδαλωτά Ένα νηστίσιμο Τζιώτικο γλυκάκι, από τη Δήμητρα Βρεττού   ΥΛΙΚΑ ½ κιλό Αμύγδαλο, 2 κουτ. Κακάο, 5 κουτ. Ζάχαρη, 1 κουτ. τριμμένη Φρυγανιά, Λικέρ Μαστίχα (όσο πάρει)     ΕΚΤΕΛΕΣΗ Κοπανάμε σε ένα γουδί όλα τα αμύγδαλα (ή τα σπάμε στο μούλτι) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο παξιμάδι. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα σαν σκόνη. Ρίχνουμε στο μπολ ζάχαρη (αρκετή γιατί το κακάο και η μαστίχα που θα μπουν στην συνέχεια θα πικρίσουν το φαγητό).Συνεχίζουμε προσθέτοντας 2 γεμάτες κουταλιές τριμμένο παξιμάδι και 2 κουταλιές κακάο. Ρίχνουμε λικέρ μαστίχα σιγά σιγά μέχρι να μουλιάσει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε. Το μυστικό της συνταγής είναι το καλό ανακάτεμα και το καλό μούλιασμα. Προσέχουμε να μην πέσει πολύ λικέρ μαστίχα γιατί θα πικρίσει το φαγητό. Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια στη ζάχαρη και είναι έτοιμο! Πηγή www.mamakouzina.tv

Published on Ιουλίου 5th, 2009 | by keatzia

Μελαχρινά αμυγδαλωτά

Ένα νηστίσιμο Τζιώτικο γλυκάκι, από τη Δήμητρα Βρεττού

 

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό Αμύγδαλο, 2 κουτ. Κακάο, 5 κουτ. Ζάχαρη, 1 κουτ. τριμμένη Φρυγανιά, Λικέρ Μαστίχα (όσο πάρει)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανάμε σε ένα γουδί όλα τα αμύγδαλα (ή τα σπάμε στο μούλτι) και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το τριμμένο παξιμάδι. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένα ή ψιλοκομμένα σαν σκόνη. Ρίχνουμε στο μπολ ζάχαρη (αρκετή γιατί το κακάο και η μαστίχα που θα μπουν στην συνέχεια θα πικρίσουν το φαγητό).Συνεχίζουμε προσθέτοντας 2 γεμάτες κουταλιές τριμμένο παξιμάδι και 2 κουταλιές κακάο. Ρίχνουμε λικέρ μαστίχα σιγά σιγά μέχρι να μουλιάσει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε. Το μυστικό της συνταγής είναι το καλό ανακάτεμα και το καλό μούλιασμα. Προσέχουμε να μην πέσει πολύ λικέρ μαστίχα γιατί θα πικρίσει το φαγητό. Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια στη ζάχαρη και είναι έτοιμο!

Πηγή www.mamakouzina.tv

Σχόλια

σχόλια


About the Author



Back to Top ↑