Συνταγές Μελιτζανόρυζο Από μία παραδοσιακή μαγείρισσα, την Ζηνοβία Στέφα   ΥΛΙΚΑ 3 Μελιτζάνες, 2 ½ φλιτζ. Ρύζι, 5 ποτήρια Νερό, 2 Ντομάτες, 1 κουτ. Ντοματοπελτέ, 1 ξερό Κρεμμύδι, 2 σκελ. Σκόρδο, ½ ματσάκι Μαϊντανό, ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο     ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βγάζουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε 3 φαρδιές φέτες και κατόπιν σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε νερό για να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν. Συνεχίζουμε κόβοντας τις ντομάτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα  και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Πηγή www.mamakouzina.tv

Published on Ιουλίου 5th, 2009 | by keatzia

Μελιτζανόρυζο

Από μία παραδοσιακή μαγείρισσα, την Ζηνοβία Στέφα

 

ΥΛΙΚΑ

3 Μελιτζάνες, 2 ½ φλιτζ. Ρύζι, 5 ποτήρια Νερό, 2 Ντομάτες, 1 κουτ. Ντοματοπελτέ, 1 ξερό Κρεμμύδι, 2 σκελ. Σκόρδο, ½ ματσάκι Μαϊντανό, ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, κόβουμε την κάθε μελιτζάνα σε 3 φαρδιές φέτες και κατόπιν σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε νερό για να ξεπικρίσουν και να μην μαυρίσουν. Συνεχίζουμε κόβοντας τις ντομάτες σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον ντοματοπελτέ, την ντομάτα  και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μελιτζάνες και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

Πηγή www.mamakouzina.tv

Σχόλια

σχόλια


About the Author



Back to Top ↑