Συνταγές Ελιές με μπαλσάμικοΗ αμερικανίδα Μάρσυ Μάγιερ, μας προτείνει μια νόστιμη συνταγή, δικιάς της έμπνευσης   ΥΛΙΚΑ 3,5 κιλά Μαύρες Ελιές, 3 κιλά Ζάχαρη, ½ κιλό Μπαλσάμικο Ξύδι, ½ κιλό Κόκκινο Κρασί   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πρώτα ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ζεστό νερό για να ξαρμυρίσουν. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Αφού τις ξαρμυρίσουμε φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ. ζάχαρη, ½ λίτρο μπαλσάμικο, και ¾ από ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 150 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο θα καταλάβετε ότι το σιρόπι είναι έτοιμο, με έναν πρακτικό τρόπο. Βάλτε μια κουταλιά σιρόπι σε ένα πιάτο και κάντε μια γραμμή με το δάχτυλο σας. Αν το σιρόπι χωρίζει στα δύο, τότε είναι αρκετά πηχτό και έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε τις ελιές μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει άλλα 3 λεπτά και μετά το βάζουμε σε βαζάκια. Αποστειρώνουμε τα βαζάκια βάζοντας τα σε δυνατό φούρνο (220°C), για 10 λεπτά. Πρώτα βάζουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο σε κάθε βαζάκι. Το αρωματικό φυτό θα δώσει γεύση στις ελιές αφού μείνουν μαζί 2-3 βδομάδες μέσα στο βαζάκι. Οι ελιές θα πάρουν τέλεια γεύση μετά από ένα μήνα στο βαζάκι. Πηγή www.mamakouzina.tv

Published on Ιουλίου 7th, 2009 | by keatzia

0

Ελιές με μπαλσάμικο

Η αμερικανίδα Μάρσυ Μάγιερ, μας προτείνει μια νόστιμη συνταγή, δικιάς της έμπνευσης

 

ΥΛΙΚΑ

3,5 κιλά Μαύρες Ελιές, 3 κιλά Ζάχαρη, ½ κιλό Μπαλσάμικο Ξύδι, ½ κιλό Κόκκινο Κρασί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ξεκουκουτσιάζουμε τις ελιές. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ζεστό νερό για να ξαρμυρίσουν. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Αφού τις ξαρμυρίσουμε φτιάχνουμε το σιρόπι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ. ζάχαρη, ½ λίτρο μπαλσάμικο, και ¾ από ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 150 βαθμούς. Αν δεν έχετε θερμόμετρο θα καταλάβετε ότι το σιρόπι είναι έτοιμο, με έναν πρακτικό τρόπο. Βάλτε μια κουταλιά σιρόπι σε ένα πιάτο και κάντε μια γραμμή με το δάχτυλο σας. Αν το σιρόπι χωρίζει στα δύο, τότε είναι αρκετά πηχτό και έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε τις ελιές μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει άλλα 3 λεπτά και μετά το βάζουμε σε βαζάκια.
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια βάζοντας τα σε δυνατό φούρνο (220°C), για 10 λεπτά. Πρώτα βάζουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο σε κάθε βαζάκι. Το αρωματικό φυτό θα δώσει γεύση στις ελιές αφού μείνουν μαζί 2-3 βδομάδες μέσα στο βαζάκι.
Οι ελιές θα πάρουν τέλεια γεύση μετά από ένα μήνα στο βαζάκι.

Πηγή www.mamakouzina.tv

Σχόλια

σχόλια


About the AuthorBack to Top ↑