Δελτία τύπου H αλήθεια για τα κατοικίδια στην Κέα

Published on Απριλίου 22nd, 2016 | by keatzia

H αλήθεια για τα κατοικίδια στην Κέα

Ποια είναι η αλήθεια για τα κατοικίδια στην Κέα; Ενημερωθήκαμε σχετικά με το θέμα αυτό με Δελτίο Τύπου από το Δήμο Κέας. Προκειμένου να πάψει η παραπληροφόρηση, μιας και πολλοί από εμάς που αγαπάμε το νησί δεν μένουμε μόνιμα σε αυτό και δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει πραγματικά, ακολουθεί αυτοτελές το Δελτίο Τύπου.

 

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – αποκατάσταση της αλήθειας για τα κατοικίδια στην Κέα

Σχετικά με το άρθρο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες για την στάση του Δήμου Κέας απέναντι στα κατοικίδια θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο των σκύλων στις παραλίες. Οι συγκεκριμένες πινακίδες όμως έχουν αφαιρεθεί αρκετό καιρό πριν μετά από υπόδειξη επώνυμου δημότη.

Ο Δήμος Κέας έχει τοποθετήσει ενδεικτικά και σε 3 μόνο σημεία στο νησί πινακίδα της οποίας το κείμενο συνάδει με το νόμο όπως ακριβώς αυτός παρατίθεται και στο εν λόγω δημοσίευμά:  “Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (4/6/2014), κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει την πρόσβαση του ζώου στους χώρους λουομένων, αρκεί να τηρούνται οι υποχρεώσεις των συνοδών τους και το ζώο να είναι ελεγχόμενο.”

Κείμενο πινακίδας: «Σέβομαι τους συμπολίτες μου και το περιβάλλον. Στη βόλτα έχω το σκύλο μου πάντα με λουρί και μαζεύω τα περιττώματά του.»

Η πινακίδα αυτή έχει τοποθετηθεί προς το παρόν στην Ιουλίδα, στο Βουρκάρι και στην Κορρησία.

Μετά από έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας μας, βρέθηκε στην παραλία του Οτζιά, ακόμα μία πινακίδα τοποθετημένη προ 5ετίας σε ακραίο σημείο της παραλίας και με προσανατολισμό του κειμένου της προς τη θάλασσα και αφαιρέθηκε αμέσως.

Από τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Κέας επισημαίνει απλά το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένο φιλόζωο ιδιοκτήτη κατοικιδίου, όπως αυτό επιβάλλεται από το νόμο αλλά και από εγκύκλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο ανώνυμος συντάκτης, ενώ προφανώς δεν είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες του, δεν φρόντισε τουλάχιστον να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία μας. Αλλά και η προσπάθεια μας να επικοινωνήσουμε εμείς με τους υπεύθυνους της εν λόγω ιστοσελίδας με οποιοδήποτε μέσο ήταν εφικτό, γραπτά και τηλεφωνικά, ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια, κατέστη άκαρπη. Αγνοώντας μας πλήρως, δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ .

Ο στόχος τους μπορεί να ήταν να πλήξουν προσωπικά ως δημόσιο λειτουργό, ως πολιτικό πρόσωπο και ως άνθρωπο τον Δήμαρχο Κέας, το αποτέλεσμα όμως ήταν με την ενέργεια αυτή να πλήξουν την εικόνα του νησιού μας και μάλιστα σε μία περίοδο που περιμένει τους πρώτους της επισκέπτες για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος Κέας, κύριος Ιωάννης Ευαγγέλου βρίσκεται πάντα στη διάθεσή κάθε λειτουργού της ενημέρωσης για τη διασταύρωση οποιασδήποτε πληροφορίας ανταποκρινόμενος πάντα στους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που απαιτούν την επαλήθευση των ειδήσεων καθώς και τη γνώση της τοποθέτησης του σχολιαζόμενου.

Σας καλούμε να επισκεφθείτε την Κέα για να διαπιστώσετε οι ίδιοι την πραγματική αντιμετώπιση του Δήμου Κέας απέναντι στα κατοικίδια και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα.»

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑