Αθλητικά Kea Challenge

Published on Μαρτίου 3rd, 2019 | by keatzia

Kea Challenge | Αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Κέα

Ο Δήμος Κέας και το Cyclades Trail Cup διοργανώνουν στις 13 και 14 Απριλίου 2019 το Kea Challenge. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των μονοπατιών αλλά και του πολιτιστικού της πλούτου, η Κέα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Cyclades Trail Cup, μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος σε Κυκλαδίτικους προορισμούς.

Τι είναι το Cyclades Trail Cup

Το Cyclades Trail Cup κάθε χρόνο αναδεικνύει, αξιοποιεί και συντηρεί το πεζοπορικό δίκτυο με την διοργάνωση αγώνων ορεινού τρεξίματος που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των Κυκλάδων σε προορισμό εναλλακτικού, πολιτιστικού και αθλητικού τουρισμού.

Το 2019 και για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Cyclades Trail Cup παρουσιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εναλλακτικούς προορισμούς με πρωτότυπες αθλητικές διαδρομές και με έντονες πολιτιστικές εμπειρίες! Δίνοντας προτεραιότητα στα “κοντινά” νησιά των Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα του 2019 θα διεξαχθεί με 5 εκδηλώσεις σε 5 προορισμούς. Την Κέα, την Φολέγανδρο, την Άνδρο, την Κύθνο και την Τήνο.

Η φιλοσοφία των αγώνων

Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις του Cyclades Trail Cup πλαισιώνονται από παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού χαρακτήρα. Στόχος είναι, ο επισκέπτης να αποκομίσει μια συνολική εμπειρία και να γνωρίσει το εκάστοτε νησί με όλες του της αισθήσεις. Κάθε εκδήλωση “παντρεύει” τον αθλητισμό με μια πολιτιστική εμπειρία όπως την γαστρονομία, την αρχαιολογία, την μυθολογία, την μουσική και τον χορό και την προβάλλει με παράλληλες δράσεις τις ήμερες της εκδήλωσης.

Στις εκδηλώσεις του Cyclades Trail Cup προσφέρονται και παρουσιάζονται στους επισκέπτες μόνο Ελληνικά Προϊόντα. Η διοργάνωση στηρίζει έμπρακτα τους τοπικούς παραγωγούς και υποστηρίζει κάθε μικρή ή μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης τοπικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα τηρεί οικολογική συνείδηση και εφαρμόζει κανονισμούς που συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσω των εκδηλώσεων και των παράλληλων δράσεων, εκπαιδεύει τις τοπικές κοινότητες και το αθλητικό κοινό στην οικολογική ευαισθητοποίηση. Βασικός στόχος για το 2019 είναι η πλήρης κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης σε όλες τις εκδηλώσεις.

Kea Challenge

Οι αγώνες Kea Challenge

Η λέξη “Challenge” στον τίτλο του αγώνα, σημαίνει πρόκληση. Σε προκαλούμε λοιπόν να τερματίσεις το αγώνισμα Downhill το Σάββατο 13 Απριλίου και την Κυριακή 14 Απριλίου το αγώνισμα των 18χλμ ή των 5χλμ.

Downhill | Σάββατο 13 Απριλίου – 15:00
Το Σάββατο 13/4 στις 14:00 θα αναχωρήσει το λεωφορείο με τους αθλητές για τον οικισμό Σταυρουδάκι. Από εκεί, θα κατηφορίσουν το τσιμεντένιο κομμάτι μέχρι το άπλωμα που ξεκινά το μονοπάτι με αριθμό “6”. Στις 15:00 θα δοθεί η πρώτη εκκίνηση και οι αθλητές ανά 10αδες θα τρέχουν, κατηφορικά μέχρι το αρχαίο θέατρο της Καρθαίας. Με την ολοκλήρωση του αγώνα ξεκινά ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στις 17:30 αναχωρούν πεζοπορικά την ίδια διαδρομή για τον οικισμό Σταυρουδάκι και το λεωφορείο αναχώρησης.

Αγώνας 18χλμ | Κυριακή 14 Απριλίου – 08:30
Την Κυριακή 14/4 στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα 18χλμ. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται μπροστά στο Ιστορικό Δημαρχείο. Η διαδρομή ακολουθεί: Ιουλίδα – Μ. Δάφνης – Μυλοπόταμος – Φλέα – Πύργος Αγ. Μαρίνας – Σκλαβονικόλας – Αγία Ειρήνη – Άγιος Παντελεήμων – Άγιος Νικόλαος – Αγία Μαύρα – Άγιος Γεώργιος – Άγιος Ιωάννης Θεολόγος – Ιουλίδα.

Αγώνας 5χλμ | Κυριακή 14 Απριλίου – 09:00
Την Κυριακή 14/4 στις 09:00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα 5χλμ. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται μπροστά στο Ιστορικό Δημαρχείο. Η διαδρομή ακολουθεί: Ιουλίδα – Λέων – Βενιαμίν – Άγιος Δημήτριος – Αγία Αναστασία – Βενιαμίν – Ιουλίδα.

treasurehunt_cyclades_15_Α3-e1554807928263

Ιουλ…Είδα ’19 | Πολιτιστικό παιχνίδι στο πλαίσιο του Kea Challenge

Πέραν του καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα, το Kea Challenge “παντρεύει” φέτος τον Αθλητισμό με την Αρχαιολογία! Πόσες ιστορίες, θρύλοι και παραδόσεις κρύβονται στα στενοσόκακα της Ιουλίδας; Θέλετε να τις ανακαλύψετε παίζοντας;

Λάβετε μέρος στο Ιουλ…Είδα ’19

Η Diadrasis, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέας, σχεδίασε ένα πρωτότυπο παιχνίδι πόλης στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup: Kea Challenge. Λύνοντας γρίφους μέσα στα γραφικά σοκάκια της Ιουλίδας, ομάδες από μεγάλους και παιδιά θα ανακαλύψουν τα πολιτιστικά σημεία και τις παραδόσεις της Κέας.

Tο Σάββατο 13 Απριλίου στις 11:00, ξεκινά το πολιτιστικό κυνήγι θησαυρού Ιουλ…Είδα ’19, χωρίς χαμένους! Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Ο μέγιστος αριθμός ομάδων είναι 12 αποτελούμενες από 2 εώς 6 άτομα. Νικητές θα είναι εκείνοι που θα αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και όχι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι. Φτιάξτε την ομάδα σας και δηλώστε συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέας kea.gr και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης cycladestrailcup.com.

Σχόλια

σχόλια


About the AuthorBack to Top ↑