Δελτία τύπου Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Published on Μαρτίου 24th, 2018 | by keatzia

Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

BIT 2018 | Μιλάνο | 11 – 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμος Κέας πήρε μέρος με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT στο Μιλάνο. Η έκθεση, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2018. Ο Δήμος Κέας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας. Το περίπτερο της Κέας, το οποίο στελέχωσε εθελοντικά η κυρία Ελένη Τάξερη, επαγγελματίας του νησιού μας, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι Ιταλοί.Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Η εκπρόσωπός μας τους παρουσίασε την Κέα μέσα από βίντεο και έντυπο υλικό, το οποίο τους διανεμήθηκε. Οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη τις Κυκλάδες. Εντυπωσιάστηκαν, όμως, με την εγγύτητα της Κέας στην Αττική, καθώς και με τη δυνατότητα παράκαμψης της Αθήνας και του λιμανιού του Πειραιά. Ιδιαίτερα ελκυστικές ήταν για αρκετούς οι εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, όπως το δίκτυο μονοπατιών και η αρχαία πόλη της Καρθαίας, τα ναυάγια και οι καταδύσεις. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ότι ιδανικοί μήνες για αυτές τις δραστηριότητες είναι -εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες- και ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Οι επαγγελματίες επισκέπτες ήταν κυρίως δημοσιογράφοι, travel bloggers -οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί- και μερικοί τουριστικοί πράκτορες.

Τα οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη έκθεση για τον τουρισμό μας είναι πολλά, κάτι που διαπιστώθηκε μετά και από την περσινή συμμετοχή μας. Στο Μιλάνο, η ΠΝΑΙ κατάφερε για μία ακόμη φορά να «μαγνητίζει» τα βλέμματα των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, έχοντας μαζί της νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, μεταξύ αυτών και την Κέα. “Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας έχουν θετικό πρόσημο, είναι απτά και μετρήσιμα”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Έκθεση BIT για περισσότερα από 35 χρόνια, συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, η ΒΙΤ παρουσίασε το πλήρως ανανεωμένο της πρόσωπο και φιλοξένησε περισσότερους από 1.500 Hosted Buyers από την Ιταλία και το εξωτερικό. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 2.000, ενώ παρευρέθηκαν περισσότεροι από 60.000 επαγγελματίες συνολικά.

Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Salon Mondial du Tourisme 2018 | Παρίσι | 15-18 Μαρτίου 2018

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Δήμου Κέας και στη διεθνή έκθεση Salon Mondial du Tourisme, στην οποία πήρε μέρος για 3η χρονιά. Το περίπτερο της Κέας βρισκόταν στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στελεχώθηκε εθελοντικά από την κυρία Άννα Ασπιώτη. Πολύτιμη ήταν όμως και η συνεισφορά των Christina Hazard και Martin Relle, φίλων της Κέας που ζουν στη Γαλλία.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου μας ήταν κυρίως Γάλλοι. Αρκετοί είχαν επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα και τις Κυκλάδες. Οι περισσότεροι ενδιαφέρονταν για μια περιήγηση στα νησιά μας, αλλά και για κοντινούς προορισμούς της Αθήνας. Σε όσους δεν γνώριζαν την Κέα, στόχος ήταν να εδραιωθεί στη συνείδησή τους ως το πρώτο νησί των Κυκλάδων, μόλις 1 ώρα από την Αττική και μόνο 1 ώρα και 40 λεπτά από το αεροδρόμιο. Αρκετοί επισκέπτες ενδιαφέρθηκαν για τη δυνατότητα να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τις Κυκλάδες από την Κέα και εντυπωσιάστηκαν από τις εναλλακτικές δραστηριότητες και όλα όσα προσφέρει το νησί.

Εκτός από τα βίντεο της Κέας που προβάλλονταν διαρκώς στο περίπτερο μας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό με πληροφορίες για το νησί. Μοιράστηκαν επίσης 3 διαφορετικές καρτ ποστάλ στα γαλλικά με τοπόσημα του νησιού και τους λόγους που η Κέα είναι μοναδική. Όλα τα έντυπα δόθηκαν μέσα σε τσάντα με εκτύπωση του λογοτύπου και της τουριστικής ιστοσελίδας της Κέας destinationkea.com. Οι τσάντες ήταν μία πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Κέας. Η ιδέα ήταν εξαιρετική, καθώς στη Γαλλία δεν χρησιμοποιούν πλέον πλαστικές σακούλες και μία τέτοια τσάντα θα κυκλοφορήσει σίγουρα στους δρόμους του Παρισιού.

Με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της Κέας, προσφέρθηκε στους επισκέπτες του περιπτέρου κοπανιστή, λόζα και μέλι. Το κέρασμα αυτό είχε μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσε ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Την Κυριακή, την τελευταία μέρα της έκθεσης, στήθηκε μπροστά στο περίπτερο μας νησιώτικος χορός, που προσέλκυσε πλήθος κόσμου. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους μας να δώσουν μέσω μικροφώνου πληροφορίες για την Κέα. Επιπλέον, Κέα είναι το μόνο μέρος στην Ελλάδα που φιλοξενήθηκε στην σελίδα της έκθεσης στο Facebook σε live βίντεο, με την Άννα Ασπιώτη και την Christina Hazard να «σέρνουν» το χορό και να μετράνε στα γαλλικά, ώστε να μάθουν τα βήματα στους επισκέπτες που θέλησαν να χορέψουν μαζί τους. Επίσης, με τη βοήθεια της κυρίας Hazard, η Κέα παρουσιάστηκε ως κορυφαίος ελληνικός προορισμός στο επίσημο site της έκθεσης.

Η Salon Mondial du Tourisme φιλοξένησε περισσότερους από 500 προορισμούς και δέχθηκε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες και επαγγελματίες τουρισμού. Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Η διεθνής έκθεση τουρισμού του Παρισιού, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Γαλλία απ΄ όπου δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Η αγορά της Γαλλίας είναι μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας, παρουσιάζοντας προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης».
Η Κέα στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι ο Δήμος Κέας συμμετείχε και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Boot 2018, τη μεγαλύτερη έκθεση θαλάσσιου τουρισμού της Ευρώπης. Η παρουσία της Κέας στην έκθεση κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, δεδομένων των εντυπώσεων που ακολούθησαν. Δείτε περισσότερα για την συμμετοχή μας στην έκθεση εδώ.

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑