Εκδηλώσεις Πάσχα 2016 στην αγαπημένη Κέα

Published on Απριλίου 22nd, 2016 | by keatzia

Πάσχα 2016 στην αγαπημένη Κέα

Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μία απόδραση στα κυκλαδίτικα νησιά, με αφορμή το Πάσχα και την Πρωτομαγιά που φέτος συμπίπτουν, και δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το Πάσχα 2016 στην αγαπημένη Κέα!

Με τον ήλιο να μας χαμογελά, με χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στα αρχαία μονοπάτια του και να χαρείτε τη φύση που έχει βάλει τα γιορτινά της. Μπορείτε ακόμα και να κάνετε τα πρώτα σας μπάνια στις πεντακάθαρες και άδειες ακόμα παραλίες του νησιού. Απολαύστε τα όμορφα ηλιοβασιλέματα παρέα μα ντόπιους μεζέδες, κρασάκι ή ουζάκι και χορέψτε σε νησιώτικους ρυθμούς.

Φυσικά όλη τη Μεγάλη εβδομάδα θα έχετε τη δυνατότητα στις μεγαλύτερες ενορίες του νησιού να παρακολουθήσετε τις καθιερωμένες λειτουργίες.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, στην Ιουλίδα, την Κορησσία και το Βουρκάρι, στολίστε τον επιτάφιο με τα πιο όμορφα λουλούδια από τις εξοχές της Τζιας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολουθήστε την περιφορά του επιταφίου το απόγευμα στο Βουρκάρι και το βράδυ στην Ιουλίδα και την Κορησσία και ζήστε ξεχωριστές στιγμές καθώς υπάρχουν διαφορετικά έθιμα σε κάθε ενορία.

Το Μεγάλο Σάββατο, το Άγιο Φως έρχεται με ελικόπτερο. Υποδεχθείτε το λέγοντας Χριστός Ανέστη, τσουγκρίζοντας κόκκινα αυγά και χαζεύοντας τα πυροτεχνήματα.

Την Κυριακή του Πάσχα, μετά τη Λειτουργία της Αγάπης και το γιορτινό τραπέζι με όλα τα καλούδια του νησιού, καίμε τον Ιούδα, στην Ιουλίδα, στο Βουρκάρι και στον ΟΤζιά, είτε πάνω στις πλαγιές είτε μέσα σε βαρκάκια.

Στις ανθισμένες πλαγιές της Κέας, δίπλα σε κρίνες και σταβλιά μαζέψτε λουλούδια για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Φέτος είναι αργία και η Τρίτη του Πάσχα, οπότε επωφεληθείτε της ευκαιρίας για μία ακόμη μέρα στην παραδεισένια Τζια. Απολαύστε την, γευτείτε την, δείτε την, ζήστε την!

Καλό Πάσχα σε όλους σας!

Το Πάσχα εδώ είναι πάντα ξεχωριστό, με αρώματα ελληνικά και χρώματα κυκλαδίτικα. Φέτος θα το συνδυάσουμε με την Πρωτομαγιά και θα απολαύσουμε τη τζιώτικη εξοχή και περιπάτους στα μονοπάτια της Κέας. Γεύσεις αυθεντικές και έθιμα ενός τόπου μικρού θα πλάσουν αναμνήσεις αξεπέραστες.

facebook.com/keatzia/

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑