Εκδηλώσεις 11078197_10206564015928918_6092499336880992127_n

Published on Απριλίου 7th, 2015 | by keatzia

Πάσχα στη Τζιά και φέτος!

Με διάθεση ανοιξιάτικη και χαλαρή, μια βαλιτσούλα με τα απαραίτητα και με παρέα τους αγαπημένους μας παίρνουμε και φέτος το πλοίο από το Λαύριο και σε μία μόλις ώρα βρισκόμαστε στο δικό μας παράδεισο, τη Τζιά!

Ο ήλιος, η θάλασσα και η φύση που έχει βάλει τα γιορτινά της, μας υποδέχονται και μας θυμίζουν πως τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο όμορφα. Οι μυριωδές που ξεχύνονται από τα μικρά κατάλευκα σοκάκια μας κάνουν να παίρνουμε βαθιές ανάσες απόλαυσης. Κουλουράκια, ζεστό τσουρέκι, μαγειρίτσα και τόσα άλλα που φτιάχνουν με τα χεράκια τους οι Τζιώτισσες νοικοκυρές…

Φυσικά δεν χάνουμε την κατανοικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ενορίες του νησιού με αποκορύφωμα την Μεγάλη Παρασκευή αλλά και την Ανάσταση. Στην Ιουλίδα, στην Κορησσία αλλά και στο Βουρκάρι φέτος θα ακολουθήσουμε ψέλνοντας την περιφορά του Επιταφίου και θα γιορτάσουμε την Ανάσταση με πυροτεχνήματα μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στα ταβερνάκια θα τιμήσουμε τους ντόπιους νηστίσιμους μεζέδες με ντόπιο κρασί ή τσιπουράκι. Για να χαρούμε τον ήλιο θα περπατήσουμε στα αρχαία μονοπάτια και στις ακόμα ήσυχες γαλάζιες παραλίες μας. Θα απολαύσουμε τα όμορφα τοπία της Κέας, γιατί όπου κι αν γυρίσεις το βλέμα σου μόνο παράδεισο θα δεις.

Αυτό θα πει Πάσχα στη Τζια και σας περιμένουμε να το γιορτάσουμε μαζί! Καλό μας Πάσχα λοιπόν, με υγεία και αγάπη!

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες το πρόγραμμα για τις ημέρες αυτές.

Κεντρική Φωτογραφία: Δήμητρα Κορασίδη

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑