Εκδηλώσεις "Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.   Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης." (πηγή: el.wikipedia.org)   Στη Τζια, η μουσική είναι και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Ελάτε να μοιραστούμε τις παραδόσεις μας, μουσικές και άλλες, στη γιορτή του "Κλήδονα".   ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΔΟΝΑ ΜΕ Τ'ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΗ ΧΑΡΗΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΑΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΠΡΟΣΑΝΑΜΑ ΕΒΑΛΑΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑΝΙΔΙΑΚΑΙ ΣΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΟι σύλλογοι "Σιμωνίδης ο Κείος" και "Άγιος Ισίδωρος" μας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα γίνει στις 24 Ιουνίου στις 21:00 στην παραλία των Ποισσών να γιορτάσουμε τον Κλήδονα με κρασί και πολύ χορό.."Απαραίτητο "αξεσουάρ" το στεφάνι του μάης σας για να το κάψουμε!! Ελάτε να την πηδήξουμε όλοι μαζί... Τη φωτιά!! ;) Κατάλληλο για άνω των 15 ετών...", λένε στην πρόσκληση τους.  

Published on Ιουνίου 21st, 2012 | by keatzia

0

Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και Κλήδονας στη Τζια

«Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού.

 

Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.» (πηγή: el.wikipedia.org)

 

Στη Τζια, η μουσική είναι και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Ελάτε να μοιραστούμε τις παραδόσεις μας, μουσικές και άλλες, στη γιορτή του «Κλήδονα».

 

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΔΟΝΑ ΜΕ Τ’ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΗ ΧΑΡΗ
ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΑΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ

ΠΡΟΣΑΝΑΜΑ ΕΒΑΛΑΜΕ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑΝΙΔΙΑ
ΚΑΙ ΣΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Οι σύλλογοι «Σιμωνίδης ο Κείος» και «Άγιος Ισίδωρος» μας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα γίνει στις 24 Ιουνίου στις 21:00 στην παραλία των Ποισσών να γιορτάσουμε τον Κλήδονα με κρασί και πολύ χορό..

«Απαραίτητο «αξεσουάρ» το στεφάνι του μάης σας για να το κάψουμε!! Ελάτε να την πηδήξουμε όλοι μαζί… Τη φωτιά!! 😉 Κατάλληλο για άνω των 15 ετών…», λένε στην πρόσκληση τους.

 

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑