Νέα   Τα αποτελέσματα που με αγωνία περίμεναν γονείς και μαθητές ανακοινώθηκαν χτες, Δευτέρα 25/6/2012, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα. Για άλλους χαρά, για άλλους απογοήτευση, για άλλους προβληματισμός. Τα κομπιουτεράκια πήραν φωτιά, το ίδιο και τα τηλέφωνα!   Πάντως, όπως αναφέρει και το ethnos.gr "Βάσεις πολλών ταχυτήτων αναμένονται φέτος, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας... Οι αριστούχοι έχουν αυξηθεί σε πολλά μαθήματα και μάλιστα αυξημένης βαρύτητας και σύμφωνα με το υπουργείο παρατηρείται αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (13,50 έναντι 11,09% το 2011), ενώ υπάρχει μικρή αύξηση στα γραπτά μεταξύ 15-18 (18,13% έναντι 18,08% για το έτος 2011). Και φέτος θα είναι μια πραγματικά περίεργη χρονιά όσον αφορά την κίνηση των βάσεων, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από τις προτιμήσεις που θα δείξουν οι υποψήφιοι στις σχολές. Η προτίμηση αυτή, όμως, θα καθοριστεί και από τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας του κάθε υποψηφίου, καθώς πλέον υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους μακριά από τα σπίτια τους."   Για εκείνους που δε μπορούν να πάνε στα σχολεία τους να δουν τους βαθμούς τους, μπορούν να το κάνουν και στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr. Θα πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαία και θα δουν τα αποτελέσματα.   Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.   Αξίζετε όλοι σας συγχαρητήρια, υποψήφιοι και γονείς, για τη μεγάλη προσπάθεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος! Υπομονή μέχρι να βγουν οι βάσεις και καλό καλοκαίρι!

Published on Ιουνίου 26th, 2012 | by keatzia

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων

 

Τα αποτελέσματα που με αγωνία περίμεναν γονείς και μαθητές ανακοινώθηκαν χτες, Δευτέρα 25/6/2012, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα. Για άλλους χαρά, για άλλους απογοήτευση, για άλλους προβληματισμός. Τα κομπιουτεράκια πήραν φωτιά, το ίδιο και τα τηλέφωνα!

 

Πάντως, όπως αναφέρει και το ethnos.gr «Βάσεις πολλών ταχυτήτων αναμένονται φέτος, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας… Οι αριστούχοι έχουν αυξηθεί σε πολλά μαθήματα και μάλιστα αυξημένης βαρύτητας και σύμφωνα με το υπουργείο παρατηρείται αύξηση στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν μεταξύ 18-20 (13,50 έναντι 11,09% το 2011), ενώ υπάρχει μικρή αύξηση στα γραπτά μεταξύ 15-18 (18,13% έναντι 18,08% για το έτος 2011). Και φέτος θα είναι μια πραγματικά περίεργη χρονιά όσον αφορά την κίνηση των βάσεων, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί και κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από τις προτιμήσεις που θα δείξουν οι υποψήφιοι στις σχολές. Η προτίμηση αυτή, όμως, θα καθοριστεί και από τις οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας του κάθε υποψηφίου, καθώς πλέον υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους μακριά από τα σπίτια τους.»

 

Για εκείνους που δε μπορούν να πάνε στα σχολεία τους να δουν τους βαθμούς τους, μπορούν να το κάνουν και στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr. Θα πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαία και θα δουν τα αποτελέσματα.

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

 

Αξίζετε όλοι σας συγχαρητήρια, υποψήφιοι και γονείς, για τη μεγάλη προσπάθεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος! Υπομονή μέχρι να βγουν οι βάσεις και καλό καλοκαίρι!

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑