Εκδηλώσεις Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει τη 10η Γιορτή Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου 2012 στην Κέα.   Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Κέας καθώς και τη στήριξη μεγάλων εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα Φεστιβάλ σαν τη Γιορτή Παραμυθιών, συμπληρώνει τόσα χρόνια συνεχούς και επιτυχούς παρουσίας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με διεθνή φήμη που προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική πολιτιστική παράδοση, τονίζοντας τη διαχρονικότητα και την πολυσημία τους. Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι. Η φετινή Γιορτή Παραμυθιών δεν θα έχει, όπως οι προηγούμενες, μια γενική θεματολογία αλλά διαφορετικές θεματικές ενότητες. Η Κέα θα βάλει τα γιορτινά της για να μας αφηγηθεί ιστορίες και παραμύθια που έρχονται απ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα -και που μας ταξιδεύουν ακόμα μακρύτερα...   Φαίνεται λοιπόν πως τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους. Μάλιστα, μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε στη χώρα μας, τα παραμύθια μοιάζει ν’ αποτελούν αντίδοτο στην κρίση. Με μικρό προϋπολογισμό, με εθελοντισμό με προσφορά εργασίας από τους καλλιτέχνες και με ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων  της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του νησιού,  ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών οι οποίοι  θα πιαστούν από το χέρι και θα μας πάρουν μαζί τους στο δρόμο που οδηγεί στον τόπο της παραμυθίας, της ελπίδας και της λύτρωσης. Ο πολιτισμός αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα  θύματα της κρίσης βρίσκει τον τρόπο με ένα μαγικό ραβδάκι να ξεπέρνα τα εμπόδια και να μας οδηγεί σε έναν τόπο που έχουμε τόσο ανάγκη. Έτσι λοιπόν λέμε για μία ακόμη  φορά- «Πάμε Γιορτή!» και σας περιμένουμε όλους τόσο στις επετειακές εκδηλώσεις όσο και στο μεγάλο γλέντι των ιστοριών που θα στηθεί τον Ιούλιο στη Τζια, στη 10η Γιορτή Παραμυθιών. Είστε όλοι καλεσμένοι!   Θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής εδώ. Δείτε εδώ τις αφίσες των προηγούμενων χρόνων από τη γιορτή παραμυθιών.www.e-mythos.eu

Published on Αυγούστου 1st, 2012 | by keatzia

10η Γιορτή Παραμυθιών – Κέα 2012

Το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών έχει τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει τη 10η Γιορτή Παραμυθιών που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως και τις 29 Ιουλίου 2012 στην Κέα.

 

Η Γιορτή τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Κέας καθώς και τη στήριξη μεγάλων εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένα Φεστιβάλ σαν τη Γιορτή Παραμυθιών, συμπληρώνει τόσα χρόνια συνεχούς και επιτυχούς παρουσίας. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με διεθνή φήμη που προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική πολιτιστική παράδοση, τονίζοντας τη διαχρονικότητα και την πολυσημία τους. Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι.

Η φετινή Γιορτή Παραμυθιών δεν θα έχει, όπως οι προηγούμενες, μια γενική θεματολογία αλλά διαφορετικές θεματικές ενότητες. Η Κέα θα βάλει τα γιορτινά της για να μας αφηγηθεί ιστορίες και παραμύθια που έρχονται απ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα -και που μας ταξιδεύουν ακόμα μακρύτερα…

 

Φαίνεται λοιπόν πως τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους. Μάλιστα, μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε στη χώρα μας, τα παραμύθια μοιάζει ν’ αποτελούν αντίδοτο στην κρίση. Με μικρό προϋπολογισμό, με εθελοντισμό με προσφορά εργασίας από τους καλλιτέχνες και με ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων  της τοπικής κοινωνίας και των φορέων του νησιού,  ακολουθούμε τους ήρωες των παραμυθιών οι οποίοι  θα πιαστούν από το χέρι και θα μας πάρουν μαζί τους στο δρόμο που οδηγεί στον τόπο της παραμυθίας, της ελπίδας και της λύτρωσης. Ο πολιτισμός αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα  θύματα της κρίσης βρίσκει τον τρόπο με ένα μαγικό ραβδάκι να ξεπέρνα τα εμπόδια και να μας οδηγεί σε έναν τόπο που έχουμε τόσο ανάγκη. Έτσι λοιπόν λέμε για μία ακόμη  φορά- «Πάμε Γιορτή!» και σας περιμένουμε όλους τόσο στις επετειακές εκδηλώσεις όσο και στο μεγάλο γλέντι των ιστοριών που θα στηθεί τον Ιούλιο στη Τζια, στη 10η Γιορτή Παραμυθιών. Είστε όλοι καλεσμένοι!

 

Θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής εδώ.

Δείτε εδώ τις αφίσες των προηγούμενων χρόνων από τη γιορτή παραμυθιών.
www.e-mythos.eu

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑