Εκδηλώσεις   Στις 9 Δεκεμβρίου 2012 θα ανέβουν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής 210 νέοι Έλληνες κιθαριστές με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, την Μάρω Ραζή και 4 σολίστ (Βασιλική Καρακώστα, Ελπινίκη Ζερβού, Κων/νος Μπουντούνης, Λυδία Μπουντούνη). Επτά χρόνια μετά την θρυλική πλέον συναυλία του 2004 στο Ηρώδειο, οι <<100 Κιθάρες>> επιστρέφουν για να συνθέσουν τα υλικά μιας ακόμα μαγικής βραδιάς στο Μέγαρο Μουσικής.   Ανάμεσα τους θα είναι και οι Έρβιν  Αλέξης  Σακίρι, δάσκαλος του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, που υπήρξε από τους πρώτους μαθητές κλασσικής κιθάρας του εργαστηρίου Αυγερινός Παναγιώτης Πολίτης μαθητής του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας   Σ’ αυτή την μεγαλειώδη συναυλία οι νέοι θα αποδείξουν ότι στην χώρα μας που υποφέρει και μαστίζεται από την κρίση, εκείνοι ελπίζουν, αισιοδοξούν, αντιστέκονται και μπορούν να είναι δημιουργικοί. Θα ερμηνεύσουν μουσικές από όλο τον κόσμο και από όλα τα είδη και τις εποχές (Vivaldi, Χατζιδάκι, Rota, Piazzolla, Shostakovich, Μπουντούνη) με κύριο κορμό –όπως και στην «θρυλική» συναυλία του 2004 στο Ηρώδειο- την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.   Σ’ αυτή την συναυλία, στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες Ωδεία και Μουσικές Σχολές από όλη την Ελλάδα, θα αποδειχθεί για ακόμα μία φορά, πως η σχολή της Κιθάρας στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο. Κατά συνέπεια και παράλληλα με τον ιδεολογικό της χαρακτήρα, η μεγάλη αυτή βραδιά,  θα είναι και μια «Γιορτή για την Κιθάρα» για το μουσικό όργανο, δηλαδή, που, όσο κανένα, αγαπήθηκε σ’ αυτή την χώρα.     Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ.210 7282000.    

Published on Νοεμβρίου 22nd, 2012 | by keatzia

Το Μουσικό Εργαστήρι Κέας συμμετέχει σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής

 

Στις 9 Δεκεμβρίου 2012 θα ανέβουν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής 210 νέοι Έλληνες κιθαριστές με τον Βαγγέλη Μπουντούνη, την Μάρω Ραζή και 4 σολίστ (Βασιλική Καρακώστα, Ελπινίκη Ζερβού, Κων/νος Μπουντούνης, Λυδία Μπουντούνη). Επτά χρόνια μετά την θρυλική πλέον συναυλία του 2004 στο Ηρώδειο, οι <<100 Κιθάρες>> επιστρέφουν για να συνθέσουν τα υλικά μιας ακόμα μαγικής βραδιάς στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Ανάμεσα τους θα είναι και οι

  • Έρβιν  Αλέξης  Σακίρι, δάσκαλος του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, που υπήρξε από τους πρώτους μαθητές κλασσικής κιθάρας του εργαστηρίου
  • Αυγερινός Παναγιώτης Πολίτης μαθητής του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας

 

Σ’ αυτή την μεγαλειώδη συναυλία οι νέοι θα αποδείξουν ότι στην χώρα μας που υποφέρει και μαστίζεται από την κρίση, εκείνοι ελπίζουν, αισιοδοξούν, αντιστέκονται και μπορούν να είναι δημιουργικοί. Θα ερμηνεύσουν μουσικές από όλο τον κόσμο και από όλα τα είδη και τις εποχές (Vivaldi, Χατζιδάκι, Rota, Piazzolla, Shostakovich, Μπουντούνη) με κύριο κορμό –όπως και στην «θρυλική» συναυλία του 2004 στο Ηρώδειο- την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Σ’ αυτή την συναυλία, στην οποία θα συμμετάσχουν δεκάδες Ωδεία και Μουσικές Σχολές από όλη την Ελλάδα, θα αποδειχθεί για ακόμα μία φορά, πως η σχολή της Κιθάρας στην χώρα μας είναι από τις σημαντικότερες στον κόσμο. Κατά συνέπεια και παράλληλα με τον ιδεολογικό της χαρακτήρα, η μεγάλη αυτή βραδιά,  θα είναι και μια «Γιορτή για την Κιθάρα» για το μουσικό όργανο, δηλαδή, που, όσο κανένα, αγαπήθηκε σ’ αυτή την χώρα.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ.210 7282000.

 

 

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑