Ακτοπλοϊκά Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, με νέα 48ωρη απεργία μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής (8/2/2013), αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), παρά το τελεσίγραφο του υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, για λήξη της απεργίας.   Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μουσουρούλης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που οι ναυτεργάτες αποφάσιζαν τη συνέχιση της απεργίας τους.   «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως το πακέτο των προτάσεων που κατατέθηκαν από το υπουργείο είναι συνεκτικό και πως εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα. Σε περίπτωση που αποφασιστεί συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως είπε, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.   Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλει, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Ζητεί επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών. Πηγή: www.naftemporiki.gr  

Published on Φεβρουαρίου 5th, 2013 | by keatzia

Συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της, με νέα 48ωρη απεργία μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής (8/2/2013), αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), παρά το τελεσίγραφο του υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, για λήξη της απεργίας.

 

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μουσουρούλης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που οι ναυτεργάτες αποφάσιζαν τη συνέχιση της απεργίας τους.

 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία», ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας πως το πακέτο των προτάσεων που κατατέθηκαν από το υπουργείο είναι συνεκτικό και πως εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα. Σε περίπτωση που αποφασιστεί συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως είπε, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

 

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλει, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Ζητεί επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑