Επικαιρότητα   Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέας (22880 22079) ο αρχαιολογικός χώρος Αγ. Ειρήνης Βουρκαρίου θα είναι κατά το μήνα Σεπτέμβριο ανοιχτός για το κοινό κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 15:00.   Μην παραλείψετε μία επίσκεψη σας εκεί. Τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης βρίσκονται απέναντί από το λιμανάκι του Βουρκαρίου. Ο οικισμός αυτός είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Οι ανασκαφές στο χώρο από το 1960 μαρτυρούν εποχές μεγάλης άνθησης που διακόπηκε από ένα μεγάλο σεισμό.

Published on Αυγούστου 30th, 2013 | by keatzia

Επισκέψεις στον Αρχαιολογικό χώρο Αγίας Ειρήνης

 

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέας (22880 22079) ο αρχαιολογικός χώρος Αγ. Ειρήνης Βουρκαρίου θα είναι κατά το μήνα Σεπτέμβριο ανοιχτός για το κοινό κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 15:00.

 

Μην παραλείψετε μία επίσκεψη σας εκεί. Τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης βρίσκονται απέναντί από το λιμανάκι του Βουρκαρίου. Ο οικισμός αυτός είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Οι ανασκαφές στο χώρο από το 1960 μαρτυρούν εποχές μεγάλης άνθησης που διακόπηκε από ένα μεγάλο σεισμό.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑