Εκδηλώσεις Το θέατρο Badminton σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής διοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια συμβολική σημασία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στη Μακρόνησο. Ο λόγος για την παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου…», που θα παιχτεί στο μαρτυρικό νησί.   Η μουσική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα δημιουργού θα δοθεί στον χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας. Θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης που τώρα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.   Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.   Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων». Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.   Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από την 9η Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα (τηλ. 22880-21435) και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ (Τηλ. 22920 27774). Συνολικά θα διατεθούν 2.000 δελτία και κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί έως και 4 δελτία. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή. Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δεν θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα.   Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου και δεν θα επιτρέπονται αλλαγές. Στο πλοίο δεν θα επιβιβάζονται τροχοφόρα, ενώ θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, ενώ οι διοργανωτές ζητούν τη συνεργασία του κοινού για τη διαφύλαξη του ιστορικού χώρου. Σημειώνεται ότι όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Published on Σεπτεμβρίου 2nd, 2013 | by keatzia

Ο Μίκης Θεοδωράκης στη Μακρόνησο

Το θέατρο Badminton σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κέας και το Δήμο Λαυρεωτικής διοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό γεγονός με τεράστια συμβολική σημασία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στη Μακρόνησο. Ο λόγος για την παράσταση Μίκης Θεοδωράκης «Ποιος τη ζωή μου…», που θα παιχτεί στο μαρτυρικό νησί.

 

Η μουσική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα δημιουργού θα δοθεί στον χώρο ιστορικής μνήμης που καθόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και την ζωή πολλών χιλιάδων αγωνιστών της μεταπολεμικής Ελλάδας. Θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης που τώρα η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

 

Πρόκειται για μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας μέσα από τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, με 25 ηθοποιούς και χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικούς να μας ταξιδεύουν από «την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

 

Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, κοντά στο λιμανάκι της Μακρονήσου και συγκεκριμένα μπροστά από το κτίριο των «Αρτοκλιβάνων». Πριν και μετά την παράσταση θα προβάλλονται video σχετικά με την ιστορία της Μακρονήσου, ενώ θα ακούγονται διάφορες σπάνιες και ανέκδοτες μουσικές εκτελέσεις έργων του Μίκη Θεοδωράκη.

 

Η παράσταση στη Μακρόνησο είναι δωρεάν με δελτία προτεραιότητας που θα διατεθούν από την 9η Σεπτεμβρίου στα ταμεία του Θεάτρου Badminton, πρακτορείο εισιτηρίων κας Λέπουρα από την Κέα (τηλ. 22880-21435) και από το Δημαρχείο Λαυρίου γραφεία ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ (Τηλ. 22920 27774). Συνολικά θα διατεθούν 2.000 δελτία και κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί έως και 4 δελτία. Για κάθε δελτίο καταβάλλεται το ποσό των 12 €, που αντιστοιχεί στην ακτοπλοϊκή μεταφορά από Λαύριο προς Μακρόνησο και επιστροφή. Στο πλοίο θα επιβιβάζονται μόνον επιβάτες και δεν θα επιβιβάζονται αυτοκίνητα και κάθε είδους τροχοφόρα.

 

Σε κάθε δελτίο αναγράφεται η ώρα αναχώρησης και επιστροφής του πλοίου και δεν θα επιτρέπονται αλλαγές. Στο πλοίο δεν θα επιβιβάζονται τροχοφόρα, ενώ θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Στον χώρο της Μακρονήσου θα υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, ενώ οι διοργανωτές ζητούν τη συνεργασία του κοινού για τη διαφύλαξη του ιστορικού χώρου. Σημειώνεται ότι όλοι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑