Σεμινάριο τυποποίησης αγροτικών νησιωτικών προϊόντων
Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε.
Το πρώτο σεμινάριο (23 & 24 Οκτωβρίου 2013) αφορά σε «Ευκαιρίες τυποποίησης αγροτικών νησιωτικών προϊόντων, στο πλαίσιο των διεθνών τάσεων στη γαστρονομία και τον τουρισμό».
Πληροφορίες: κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου (22883 60000).
Πρόγραμμα
23 & 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ώρα 17:00-22:00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΥΛ. ΡΕΣΤΗΣ» – ΚΟΡΡΗΣΙΑ
1η μέρα
• Ταξινόμηση αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τοπική, περιφερειακή, εθνική και
διεθνή αγορά -Το καλάθι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
• Η «Παλέτα των Κυκλαδίτικων Τυριών» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
• Το Ελληνικό πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας
• Βιολογική παραγωγή και τυποποίηση /Ολοκληρωμένη παραγωγή
• Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Παραδοσιακά, Νησιωτικά, κλπ) Σήμανση
• Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της τυποποίησης
2η μέρα: Τεχνολογικές δυνατότητες και εξελίξεις στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων
• Συντήρηση – Συσκευασία τροφίμων (Μέθοδοι & τεχνικές συντήρησης, ενεργές –
έξυπνες συσκευασίες)
Ασφάλεια τροφίμων (Κίνδυνοι, Πρόσθετα τροφίμων, Ευρωπαϊκή νομοθεσία,
Πρότυπα ποιότητας ISO22000:05/HACCP, ISO9001:08, ISO14001:04)
Αρχές /πιστοποίηση πράσινης μεταποιητικής δραστηριότητας.