Εκδηλώσεις Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε. Το πρώτο σεμινάριο  (23 & 24 Οκτωβρίου 2013) αφορά σε "Ευκαιρίες τυποποίησης αγροτικών νησιωτικών προϊόντων, στο πλαίσιο των διεθνών τάσεων στη γαστρονομία και τον τουρισμό". Πληροφορίες: κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου (22883 60000).   Πρόγραμμα 23 & 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ώρα 17:00-22:00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΥΛ. ΡΕΣΤΗΣ» - ΚΟΡΡΗΣΙΑ 1η μέρα • Ταξινόμηση αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τοπική, περιφερειακή, εθνική και διεθνή αγορά -Το καλάθι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου • Η "Παλέτα των Κυκλαδίτικων Τυριών" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης • Το Ελληνικό πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας • Βιολογική παραγωγή και τυποποίηση /Ολοκληρωμένη παραγωγή • Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Παραδοσιακά, Νησιωτικά, κλπ) Σήμανση • Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της τυποποίησης   2η μέρα: Τεχνολογικές δυνατότητες και εξελίξεις στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων • Συντήρηση - Συσκευασία τροφίμων (Μέθοδοι & τεχνικές συντήρησης, ενεργές - έξυπνες συσκευασίες) Ασφάλεια τροφίμων (Κίνδυνοι, Πρόσθετα τροφίμων, Ευρωπαϊκή νομοθεσία, Πρότυπα ποιότητας ISO22000:05/HACCP, ISO9001:08, ISO14001:04) Αρχές /πιστοποίηση πράσινης μεταποιητικής δραστηριότητας.

Published on Οκτωβρίου 25th, 2013 | by keatzia

Σεμινάριο τυποποίησης αγροτικών νησιωτικών προϊόντων

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε.

Το πρώτο σεμινάριο  (23 & 24 Οκτωβρίου 2013) αφορά σε «Ευκαιρίες τυποποίησης αγροτικών νησιωτικών προϊόντων, στο πλαίσιο των διεθνών τάσεων στη γαστρονομία και τον τουρισμό».

Πληροφορίες: κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου (22883 60000).

 

Πρόγραμμα

23 & 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ώρα 17:00-22:00, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΥΛ. ΡΕΣΤΗΣ» – ΚΟΡΡΗΣΙΑ

1η μέρα

• Ταξινόμηση αγροτικών προϊόντων σε σχέση με την τοπική, περιφερειακή, εθνική και

διεθνή αγορά -Το καλάθι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

• Η «Παλέτα των Κυκλαδίτικων Τυριών» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

• Το Ελληνικό πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

• Βιολογική παραγωγή και τυποποίηση /Ολοκληρωμένη παραγωγή

• Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ, Παραδοσιακά, Νησιωτικά, κλπ) Σήμανση

• Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα στον τομέα της τυποποίησης

 

2η μέρα: Τεχνολογικές δυνατότητες και εξελίξεις στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων

• Συντήρηση – Συσκευασία τροφίμων (Μέθοδοι & τεχνικές συντήρησης, ενεργές –

έξυπνες συσκευασίες)

Ασφάλεια τροφίμων (Κίνδυνοι, Πρόσθετα τροφίμων, Ευρωπαϊκή νομοθεσία,

Πρότυπα ποιότητας ISO22000:05/HACCP, ISO9001:08, ISO14001:04)

Αρχές /πιστοποίηση πράσινης μεταποιητικής δραστηριότητας.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑