Επικαιρότητα Κύριοι, Στην αδυναμία των υπεύθυνων να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης στην Κέα, προστέθηκε και η πλήρης ανυπαρξία ιατρού την Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2013 στο Π.Π.Ι. Κέας.   Σε όσους εκ των συνανθρώπων μας χρειάστηκαν ιατρό και μετέβησαν στο ιατρείο ζητήθηκε να αποχωρήσουν χωρίς να εξυπηρετηθούν, καθώς έχει λήξει η απόσπαση του ιατρού από την 30.09.2013 και δεν έχει ανανεωθεί.   Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά των υγειονομικών αρχών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο τελευταίο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (αρ. πρωτ.: Υ10γ/Γ.Π.οικ. 84587/11.09.2013) το Π.Π.Ι. Κέας χαρακτηριζόταν αγροτικό ιατρείο, υπαγόμενο στο ΚΥ Μήλου και έχοντας δυναμικότητα μόνο δύο (2) αγροτικών ιατρών!   Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο αγνοεί την ύπαρξη και την υπόστασή μας. Αγνοεί ότι το ιατρείο Κέας είναι Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με δυναμικότητα τριών (3) θέσεων ειδικευμένων ιατρών, δύο αγροτικών, μίας νοσηλεύτριας, μίας παρασκευάστριας και ενός οδηγού ασθενοφόρου.   Απαιτούμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, το δικαίωμά μας στην πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία. Απαιτούμε την κατάλληλη επάνδρωση του Π.Π.Ι. Κέας. Απαιτούμε την άμεση απόσπαση ιατρού γενικής ιατρικής Απαιτούμε την πλήρωση της θέσης της νοσηλεύτριας που έχει άδεια λοχείας Απαιτούμε την άρση της απόσπασης της παρασκευάστριας, η οποία δεσμεύει τη θέση της στο ΠΠΙ Κέας εδώ και χρόνια, ενώ εργάζεται αλλού όπως σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει με σχετικά έγγραφά μας κατά το παρελθόν.   Το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης στην Κέα είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς εδώ και αρκετούς μήνες. Θεωρούμε ότι, μη δίνοντας μία ικανοποιητική, οριστική και βιώσιμη λύση, γινόμαστε όλοι συνυπεύθυνοι στην περίπτωση που αυτή η αδιαφορία κοστίσει ανθρώπινες ζωές.   Είμαστε 2.500 μόνιμοι κάτοικοι ενός νησιωτικού χώρου –με τις εγγενείς δυσκολίες μετάβασης στην ηπειρωτική χώρα που αυτό ενέχει- χωρίς ούτε ένα γιατρό στο Π.Π.Ι.   Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας για διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα υπηρετήσει στην Κέα σε μόνιμη και όχι περιστασιακή και ολιγοήμερη βάση.   Με εκτίμηση Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΜΕΝΕΓΑΣ

Published on Οκτωβρίου 25th, 2013 | by keatzia

Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση του Π.Π.Ι. Κέας

Κύριοι,

Στην αδυναμία των υπεύθυνων να δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα της υγειονομικής περίθαλψης στην Κέα, προστέθηκε και η πλήρης ανυπαρξία ιατρού την Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2013 στο Π.Π.Ι. Κέας.

 

Σε όσους εκ των συνανθρώπων μας χρειάστηκαν ιατρό και μετέβησαν στο ιατρείο ζητήθηκε να αποχωρήσουν χωρίς να εξυπηρετηθούν, καθώς έχει λήξει η απόσπαση του ιατρού από την 30.09.2013 και δεν έχει ανανεωθεί.

 

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά των υγειονομικών αρχών. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο τελευταίο έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (αρ. πρωτ.: Υ10γ/Γ.Π.οικ. 84587/11.09.2013) το Π.Π.Ι. Κέας χαρακτηριζόταν αγροτικό ιατρείο, υπαγόμενο στο ΚΥ Μήλου και έχοντας δυναμικότητα μόνο δύο (2) αγροτικών ιατρών!

 

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το ίδιο το αρμόδιο Υπουργείο αγνοεί την ύπαρξη και την υπόστασή μας. Αγνοεί ότι το ιατρείο Κέας είναι Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με δυναμικότητα τριών (3) θέσεων ειδικευμένων ιατρών, δύο αγροτικών, μίας νοσηλεύτριας, μίας παρασκευάστριας και ενός οδηγού ασθενοφόρου.

 

Απαιτούμε, ως φορολογούμενοι πολίτες, το δικαίωμά μας στην πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία.

Απαιτούμε την κατάλληλη επάνδρωση του Π.Π.Ι. Κέας.

Απαιτούμε την άμεση απόσπαση ιατρού γενικής ιατρικής

Απαιτούμε την πλήρωση της θέσης της νοσηλεύτριας που έχει άδεια λοχείας

Απαιτούμε την άρση της απόσπασης της παρασκευάστριας, η οποία δεσμεύει τη θέση της στο ΠΠΙ Κέας εδώ και χρόνια, ενώ εργάζεται αλλού όπως σας έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει με σχετικά έγγραφά μας κατά το παρελθόν.

 

Το πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης στην Κέα είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους και συναρμόδιους φορείς εδώ και αρκετούς μήνες. Θεωρούμε ότι, μη δίνοντας μία ικανοποιητική, οριστική και βιώσιμη λύση, γινόμαστε όλοι συνυπεύθυνοι στην περίπτωση που αυτή η αδιαφορία κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

 

Είμαστε 2.500 μόνιμοι κάτοικοι ενός νησιωτικού χώρου –με τις εγγενείς δυσκολίες μετάβασης στην ηπειρωτική χώρα που αυτό ενέχει- χωρίς ούτε ένα γιατρό στο Π.Π.Ι.

 

Αναμένουμε άμεσα την ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημά μας για διάθεση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που θα υπηρετήσει στην Κέα σε μόνιμη και όχι περιστασιακή και ολιγοήμερη βάση.

 

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΕΜΕΝΕΓΑΣ

Σχόλια

σχόλια


About the AuthorBack to Top ↑