Επικαιρότητα Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο «Στ. Ρέστης» στην Κορησσία και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Περιφερειακό Ιατρείο στην Ιουλίδα από τις 10:30 έως 13:30. Την αιμοληψία θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου.    Βοηθήστε με τη συμμετοχή σας, την προσπάθεια του Συλλόγου, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος.   Διαδικασία αιμοδοσίας (από τη σελίδα www.aimodosia.org) Μετά από τη λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού, τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του αιματοκρίτη ο γιατρός της αιμοδοσίας κρίνει αν μπορείς να δώσεις αίμα τη δεδομένη στιγμή.   Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Το μοναδικό ενόχλημα είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα και μετά απλά ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου για να διευκολύνεις τη ροή του αίματος. Οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες περιγράφουν πόσο όμορφα νιώθουν από την προσφορά τους. Λαμβάνεται λιγότερο από το 1/10 του αίματος περίπου, 450ml από τα 5 λίτρα που έχει ο άνθρωπος. Ο όγκος που χάνεται αναπληρώνεται σε 10 λεπτά μετά την αιμοδοσία. Θεωρείται ότι η κινητοποίηση του μυελού των οστών είναι και ευεργετική για τον οργανισμό.   Είναι ακίνδυνη για τον αιμοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί ο αιμοδότης από AIDS ή άλλο μεταδιδόμενο νόσημα αφού οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένες. Ο όγκος αίματος που δίνει ο αιμοδότης αντικαθίσταται αμέσως, το πλάσμα σε μια μέρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε ένα μήνα.   Η αιμοδοσία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Για την όλη διαδικασία από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μέχρι να φύγεις υπολόγισε περίπου μισή ώρα. Αίμα μπορεί κανείς να δώσει κάθε 3-4 μήνες.

Published on Μαρτίου 7th, 2014 | by keatzia

Εθελοντική Αιμοδοσία

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Κέας σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο «Στ. Ρέστης» στην Κορησσία και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 στο Περιφερειακό Ιατρείο στην Ιουλίδα από τις 10:30 έως 13:30. Την αιμοληψία θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΤΖΑΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου. 

 

Βοηθήστε με τη συμμετοχή σας, την προσπάθεια του Συλλόγου, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος.

 

Διαδικασία αιμοδοσίας (από τη σελίδα www.aimodosia.org)
Μετά από τη λήψη σύντομου ιατρικού ιστορικού, τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και του αιματοκρίτη ο γιατρός της αιμοδοσίας κρίνει αν μπορείς να δώσεις αίμα τη δεδομένη στιγμή.
 
Πρόκειται για μια ανώδυνη διαδικασία. Το μοναδικό ενόχλημα είναι ένα μικρό τσίμπημα από τη βελόνα και μετά απλά ανοιγοκλείνεις τη γροθιά σου για να διευκολύνεις τη ροή του αίματος. Οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες περιγράφουν πόσο όμορφα νιώθουν από την προσφορά τους. Λαμβάνεται λιγότερο από το 1/10 του αίματος περίπου, 450ml από τα 5 λίτρα που έχει ο άνθρωπος. Ο όγκος που χάνεται αναπληρώνεται σε 10 λεπτά μετά την αιμοδοσία. Θεωρείται ότι η κινητοποίηση του μυελού των οστών είναι και ευεργετική για τον οργανισμό.
 
Είναι ακίνδυνη για τον αιμοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μολυνθεί ο αιμοδότης από AIDS ή άλλο μεταδιδόμενο νόσημα αφού οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένες. Ο όγκος αίματος που δίνει ο αιμοδότης αντικαθίσταται αμέσως, το πλάσμα σε μια μέρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε ένα μήνα.
 
Η αιμοδοσία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Για την όλη διαδικασία από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου μέχρι να φύγεις υπολόγισε περίπου μισή ώρα. Αίμα μπορεί κανείς να δώσει κάθε 3-4 μήνες.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑