Εκδηλώσεις Η Ελληνική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στην Κέα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου θέλοντας να γιορτάσει μαζί μας την επίτευξη του στόχου της για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας και την ολοκλήρωση της μελέτης στήριξης του μνημείου.   Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου - Πανσέληνος στην Τζια με τους ήχους της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου   Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου - Περίπατος σ’ αρχαία μονοπάτια, συμμετοχή σε δημοπρασία έργων του Αλέκου Φασιανού και ντόπιων καλλιτεχνών και στο παραδοσιακό πανηγύρι του νησιού, στηρίζοντας τη διάσωση του αρχαίου Πύργου της Κέας, στηρίζοντας την κληρονομιά μας!   Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΣΚΑΙ, Δήμος Κέας. Πληροφορίες: 210 3225245 www.ellet.gr   ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 200920:00 Πανσέληνος: μουσική βραδιά κοντά στον Πύργο με την ευγενική συμμετοχή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και του Ανδρέα Συμβουλόπουλου.Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 200909:30-11:30 Ξεναγήσεις και εγκαίνια αρχαίου μονοπατιού που καταλήγει στον Πύργο από τον Jack Davis, Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και τον Ανδρέα Μουζάκη, Παραγωγό Τοπικών Προϊόντων και Εδεσμάτων. Το μονοπάτι έχει αποκατασταθεί με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Κυκλάδων. Ο Δήμος Κέας θα κοινοποιήσει την υιοθεσία του μονοπατιού από σχολείο του νησιού.18:30-21:00 Δημοπρασία έργων του Αλέκου Φασιανού καθώς και έργων που προσέφεραν καλλιτέχνες του νησιού. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στην Γκαλερί Μαρίνα Κέας στο Βουρκάρι.Θα προηγηθούν αφήγηση παραμυθιού για τον Πύργο από τον κ. Γιώργο Ευγενικό, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας "Σιμωνίδης Ο Κείος" και Πρόεδρο Κέντρου Μελέτης και Διάσωσης Μύθων και Παραμυθιών και χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους.21:30 Πανηγύρι με την προσφορά ντόπιων μουσικών στην αυλή του Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου. Το πανηγύρι θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέας «Σιμωνίδης Ο Κείος» και το Σύλλογο Γυναικών «Η Μελίτη» που θα διοργανώσει παραδοσιακούς χορούς. Για το πανηγύρι θα μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές: ο Σύλλογος Γυναικών «Η ΜΕΛΙΤΗ», ο Σύλλογος Φίλων Κέας, ιδιώτες και εστιάτορες του νησιού.

Published on Ιουλίου 27th, 2009 | by keatzia

Διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας

Η Ελληνική Εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στην Κέα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου θέλοντας να γιορτάσει μαζί μας την επίτευξη του στόχου της για τον Πύργο της Αγίας Μαρίνας και την ολοκλήρωση της μελέτης στήριξης του μνημείου.

 

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου – Πανσέληνος στην Τζια με τους ήχους της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου

 

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου – Περίπατος σ’ αρχαία μονοπάτια, συμμετοχή σε δημοπρασία έργων του Αλέκου Φασιανού και ντόπιων καλλιτεχνών και στο παραδοσιακό πανηγύρι του νησιού, στηρίζοντας τη διάσωση του αρχαίου Πύργου της Κέας, στηρίζοντας την κληρονομιά μας!

 

Οργάνωση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΣΚΑΙ, Δήμος Κέας.

Πληροφορίες: 210 3225245

www.ellet.gr

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009
20:00 Πανσέληνος: μουσική βραδιά κοντά στον Πύργο με την ευγενική συμμετοχή της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και του Ανδρέα Συμβουλόπουλου.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009
09:30-11:30
Ξεναγήσεις και εγκαίνια αρχαίου μονοπατιού που καταλήγει στον Πύργο από τον Jack Davis, Διευθυντή της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και τον Ανδρέα Μουζάκη, Παραγωγό Τοπικών Προϊόντων και Εδεσμάτων. Το μονοπάτι έχει αποκατασταθεί με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Κυκλάδων. Ο Δήμος Κέας θα κοινοποιήσει την υιοθεσία του μονοπατιού από σχολείο του νησιού.
18:30-21:00 Δημοπρασία έργων του Αλέκου Φασιανού καθώς και έργων που προσέφεραν καλλιτέχνες του νησιού. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στην Γκαλερί Μαρίνα Κέας στο Βουρκάρι.
Θα προηγηθούν αφήγηση παραμυθιού για τον Πύργο από τον κ. Γιώργο Ευγενικό, Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας «Σιμωνίδης Ο Κείος» και Πρόεδρο Κέντρου Μελέτης και Διάσωσης Μύθων και Παραμυθιών και χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους.
21:30 Πανηγύρι με την προσφορά ντόπιων μουσικών στην αυλή του Νηπιαγωγείου Βουρκαρίου. Το πανηγύρι θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Κέας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κέας «Σιμωνίδης Ο Κείος» και το Σύλλογο Γυναικών «Η Μελίτη» που θα διοργανώσει παραδοσιακούς χορούς. Για το πανηγύρι θα μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές: ο Σύλλογος Γυναικών «Η ΜΕΛΙΤΗ», ο Σύλλογος Φίλων Κέας, ιδιώτες και εστιάτορες του νησιού.

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑