Επικαιρότητα Έχοντας σαν οδηγό την παράδοση και τα έθιμα του τόπου περάσαμε τις ημέρες του Πάσχα στη Τζιά που μας υποδέχτηκε ανοιξιάτικη και φιλόξενη όπως πάντα. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική όλη τη Μεγάλη εβδομάδα.   Τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως κάθε χρόνο, παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή περιφορά του επιταφίου. Στη Χώρα οι τρεις ενορίες συναντήθηκαν στην Πλατεία χαρίζοντας μια μοναδική στιγμή.   Την Κυρική του Πάσχα ο καιρός ήταν υπέροχος δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γιορτάσουν ακόμα και στην ύπαιθρο. Τα σοκάκια πλημμύρισαν με μυρωδιές από τα εδέσματα που γέμιζαν τα τραπέζια. Το κάψιμο του Ιούδα στη Χώρα το απόγευμα της Κυριακής ήταν ένα ακόμα απολαυστικό θέαμα.   Τα όμορφα τοπία και η καλή παρέα θα γεμίσουν τις αναμνήσεις μας μέχρι την επόμενη επίσκεψη μας.   Και του χρόνου! Φωτογραφίες

Published on Απριλίου 7th, 2010 | by keatzia

0

Όμορφο Πάσχα στην ανοιξιάτικη Κέα

Έχοντας σαν οδηγό την παράδοση και τα έθιμα του τόπου περάσαμε τις ημέρες του Πάσχα στη Τζιά που μας υποδέχτηκε ανοιξιάτικη και φιλόξενη όπως πάντα. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική όλη τη Μεγάλη εβδομάδα.

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως κάθε χρόνο, παρακολουθήσαμε την εντυπωσιακή περιφορά του επιταφίου. Στη Χώρα οι τρεις ενορίες συναντήθηκαν στην Πλατεία χαρίζοντας μια μοναδική στιγμή.

 

Την Κυρική του Πάσχα ο καιρός ήταν υπέροχος δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γιορτάσουν ακόμα και στην ύπαιθρο. Τα σοκάκια πλημμύρισαν με μυρωδιές από τα εδέσματα που γέμιζαν τα τραπέζια. Το κάψιμο του Ιούδα στη Χώρα το απόγευμα της Κυριακής ήταν ένα ακόμα απολαυστικό θέαμα.

 

Τα όμορφα τοπία και η καλή παρέα θα γεμίσουν τις αναμνήσεις μας μέχρι την επόμενη επίσκεψη μας.

 

Και του χρόνου!

Φωτογραφίες

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑