Νέα   Μία από τις 22 "Γαλάζιες ακτές" των Κυκλάδων είναι και φέτος ο Κούνδουρος της Κέας. 421 ακτές βραβεύτηκαν συνολικά στην Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα μας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ 41 χωρών.   Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.   Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη από όμορφες παραλίες. Ο Κούνδουρος είναι και επίσημα μία από αυτές, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά αυτή ενώ ταυτόχρονα την προστατεύουμε.   www.eepf.gr

Published on Ιουνίου 6th, 2010 | by keatzia

Γαλάζια Σημαία και φέτος για την Κέα!

 

Μία από τις 22 «Γαλάζιες ακτές» των Κυκλάδων είναι και φέτος ο Κούνδουρος της Κέας. 421 ακτές βραβεύτηκαν συνολικά στην Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα μας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ 41 χωρών.

 

Η “Γαλάζια Σημαία” είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη από όμορφες παραλίες. Ο Κούνδουρος είναι και επίσημα μία από αυτές, δίνοντας μας την ευκαιρία να απολαύσουμε την ομορφιά αυτή ενώ ταυτόχρονα την προστατεύουμε.

 

www.eepf.gr

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑