Νέα Το νερό στα νησιά του Αιγαίου δεν είναι αρκετό! Η λειψυδρία αυξάνεται συνεχώς και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα με την άφιξη των τουριστών. Οι  λύσεις που έχουν προταθεί και εφαρμοστεί κατά καιρούς είναι πολλές (π.χ. μεταφορά νερού, νέες γεωτρήσεις, λιμνοδεξαμενές κ.α.) όμως το πρόβλημα παραμένει!Μπορεί να υπάρξει λύση; Θα μπορούσαν τα νησιά να διαχειριστούν τους υδατικούς πόρους τους με βιώσιμο τρόπο;Τα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσουν να απαντήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει το Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Σύρο, με τίτλο:«Βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στα νησιά του Αιγαίου»Θα συζητηθούν θέματα όπως:* η υφιστάμενη κατάσταση του υπόγειου και επιφανειακού νερού στα νησιά* οι κίνδυνοι από το υφιστάμενο πρότυπο ανάπτυξης* ποικίλες τεχνικές και παραδείγματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα* η αφαλάτωση* δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης αστικών λυμάτων στη γεωργία, σε νησιωτικές περιοχές* φυσικά συστήματα επεξεργασίας λυμάτωνΗ ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ερμούπολη.Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης Δράσης του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ στην Αμοργό το 2009 με τίτλο: «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της».Πληροφορίες:Γεωργία Κίκου, Υπεύθυνη Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ, Τ. 210 32 25 245 εσωτ. 116,E-mail: aigaio@ellinikietairia.gr   Πρόγραμμα

Published on Ιουνίου 13th, 2010 | by keatzia

Ημερίδα: Βιώσιμη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων στο Αιγαίο

Το νερό στα νησιά του Αιγαίου δεν είναι αρκετό! Η λειψυδρία αυξάνεται συνεχώς και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός αυξάνεται κατακόρυφα με την άφιξη των τουριστών. Οι  λύσεις που έχουν προταθεί και εφαρμοστεί κατά καιρούς είναι πολλές (π.χ. μεταφορά νερού, νέες γεωτρήσεις, λιμνοδεξαμενές κ.α.) όμως το πρόβλημα παραμένει!

Μπορεί να υπάρξει λύση; Θα μπορούσαν τα νησιά να διαχειριστούν τους υδατικούς πόρους τους με βιώσιμο τρόπο;

Τα ερωτήματα αυτά θα επιχειρήσουν να απαντήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει το Πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Σύρο, με τίτλο:

«Βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων στα νησιά του Αιγαίου»

Θα συζητηθούν θέματα όπως:
* η υφιστάμενη κατάσταση του υπόγειου και επιφανειακού νερού στα νησιά
* οι κίνδυνοι από το υφιστάμενο πρότυπο ανάπτυξης
* ποικίλες τεχνικές και παραδείγματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα
* η αφαλάτωση
* δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης αστικών λυμάτων στη γεωργία, σε νησιωτικές περιοχές
* φυσικά συστήματα επεξεργασίας λυμάτων

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ερμούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης Δράσης του Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ στην Αμοργό το 2009 με τίτλο: «Διαδρομές νερού στην Αμοργό: παραδοσιακή διαχείριση υδάτινων πόρων και η βιώσιμη προοπτική της».

Πληροφορίες:
Γεωργία Κίκου, Υπεύθυνη Προγράμματος ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ, Τ. 210 32 25 245 εσωτ. 116,
E-mail: aigaio@ellinikietairia.gr

 

Πρόγραμμα

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑