Νέα   Το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου, στο Μυλοπόταμο, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Ξωτάρης της Τζιάς" της Μαρίας Μουζάκη - Χιονάτου.   Με αφορμή το βιβλίο και πίνοντας ένα ποτηράκι μαυρούδι για τον ‘Ξωτάρη’, συζητήθηκε ο άνθρωπος που ζούσε στις εξοχές τις Τζιας. Δούλευε τη γη με τα ροζιασμένα του χέρια και τα λιγοστά χειροποίητα εργαλεία που είχε, για να μπορεί να ζει την οικογένειά του. Οι παραδόσεις και οι προκαταλήψεις του, τα ήθη και τα έθιμα που χάνονται σιγά σιγά στα βάθη των αιώνων είναι μερικά ακόμη από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο αυτό.

Published on Αυγούστου 23rd, 2010 | by keatzia

Παρουσίαση Βιβλίου – Ο Ξωτάρης της Τζιάς

 

Το βράδυ της Κυριακής 22 Αυγούστου, στο Μυλοπόταμο, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ξωτάρης της Τζιάς» της Μαρίας Μουζάκη – Χιονάτου.

 

Με αφορμή το βιβλίο και πίνοντας ένα ποτηράκι μαυρούδι για τον ‘Ξωτάρη’, συζητήθηκε ο άνθρωπος που ζούσε στις εξοχές τις Τζιας. Δούλευε τη γη με τα ροζιασμένα του χέρια και τα λιγοστά χειροποίητα εργαλεία που είχε, για να μπορεί να ζει την οικογένειά του. Οι παραδόσεις και οι προκαταλήψεις του, τα ήθη και τα έθιμα που χάνονται σιγά σιγά στα βάθη των αιώνων είναι μερικά ακόμη από τα θέματα που θίγονται στο βιβλίο αυτό.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑