Νέα Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς και το άνοιγμα του 2011, μια θαυμάσια έκδοση ημερολογίου τοίχου είναι έτοιμη για τα μέλη και τους φίλους του ΣΦΚ αλλά και του νησιού της Κέας. Το ημερολόγιο που έχει το χαρακτήρα του “Συλλεκτικού”, αποτελείται από δώδεκα συν μία επιλεγμένες γκραβούρες χαρτών των Κυκλάδων και της Κέας ειδικότερα, από ξένους χαρτογράφους και περιηγητές της περιόδου από τον 15° μέχρι τον 18° αιώνα, από τη συλλογή του Νίκου Δαλαρέτου που ευγενικά διέθεσε στον ΣΦΚ.   Οι χάρτες αυτοί αποτελούσαν ταυτόχρονα έργα τέχνης, επιστημονικά αρχεία και πολιτικά τεκμήρια. Η συνεχής χαρτογράφηση της περιοχής του Αιγαίου από χαρτογράφους διαφόρων ξένων χωρών δεν έγινε στη τύχη αλλά με τις διαταγές των κυβερνήσεων τους. Το Αιγαίο Πέλαγος, δεν ήταν ποτέ μία ουδέτερη γεωγραφική περιοχή. Ήταν ένας αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα των μεγάλης σημασίας σχέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης και ένα σημείο συνάντησης και επομένως τριβών, ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Για το λόγο αυτό έγινε αντικείμενο παρατηρήσεων, περιγραφών και απεικονίσεων κάθε είδους και όχι μόνο μέσω των χαρτών.   Οι χάρτες του ημερολογίου ΣΦΚ 2011 παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά και η παρουσίαση ολοκληρώνεται με έναν νεώτερο χάρτη για τον μήνα Δεκέμβριο. Όλοι οι μήνες συμπεριλαμβάνουν εορτολόγιο ενώ οι χάρτες τους συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα. Τα συλλεκτικά ημερολόγια 2011, διατίθενται στην τιμή των 10.00 €.   Για πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε με τους:κα Γεωργία Μπλιάτσου  (6947-842902, 210-8068 914, gbliatsou@hotmail.com), κ. Βύρων Ρηγινός (6945-930303, 210-8089 300, byron@keawest.gr), ή με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΚ, ή επισκευτείτε την ιστοσελίδα τους www.sfkeas.gr.

Published on Δεκεμβρίου 18th, 2010 | by keatzia

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2011 από το Σύλλογο Φίλων Κέας

Λίγο πριν το κλείσιμο της χρονιάς και το άνοιγμα του 2011, μια θαυμάσια έκδοση ημερολογίου τοίχου είναι έτοιμη για τα μέλη και τους φίλους του ΣΦΚ αλλά και του νησιού της Κέας. Το ημερολόγιο που έχει το χαρακτήρα του “Συλλεκτικού”, αποτελείται από δώδεκα συν μία επιλεγμένες γκραβούρες χαρτών των Κυκλάδων και της Κέας ειδικότερα, από ξένους χαρτογράφους και περιηγητές της περιόδου από τον 15° μέχρι τον 18° αιώνα, από τη συλλογή του Νίκου Δαλαρέτου που ευγενικά διέθεσε στον ΣΦΚ.

 

Οι χάρτες αυτοί αποτελούσαν ταυτόχρονα έργα τέχνης, επιστημονικά αρχεία και πολιτικά τεκμήρια. Η συνεχής χαρτογράφηση της περιοχής του Αιγαίου από χαρτογράφους διαφόρων ξένων χωρών δεν έγινε στη τύχη αλλά με τις διαταγές των κυβερνήσεων τους. Το Αιγαίο Πέλαγος, δεν ήταν ποτέ μία ουδέτερη γεωγραφική περιοχή. Ήταν ένας αναπόσπαστος κρίκος στην αλυσίδα των μεγάλης σημασίας σχέσεων μεταξύ Ανατολής και Δύσης και ένα σημείο συνάντησης και επομένως τριβών, ανάμεσα σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Για το λόγο αυτό έγινε αντικείμενο παρατηρήσεων, περιγραφών και απεικονίσεων κάθε είδους και όχι μόνο μέσω των χαρτών.

 

Οι χάρτες του ημερολογίου ΣΦΚ 2011 παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά και η παρουσίαση ολοκληρώνεται με έναν νεώτερο χάρτη για τον μήνα Δεκέμβριο. Όλοι οι μήνες συμπεριλαμβάνουν εορτολόγιο ενώ οι χάρτες τους συνοδεύονται από επεξηγηματικά κείμενα. Τα συλλεκτικά ημερολόγια 2011, διατίθενται στην τιμή των 10.00 €.

 

Για πληροφορίες και παραγγελίες επικοινωνήστε με τους:
κα Γεωργία Μπλιάτσου  (6947-842902, 210-8068 914, gbliatsou@hotmail.com), κ. Βύρων Ρηγινός (6945-930303, 210-8089 300, byron@keawest.gr), ή με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΦΚ, ή επισκευτείτε την ιστοσελίδα τους www.sfkeas.gr.

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑