Νέα   Το Μουσικό εργαστήριο Κέας ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία γονέων και πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας. Για τη στήριξη του Εργαστηρίου ιδρύθηκε η Εταιρεία Μουσικών Μελετών Κέας, η οποία και χρηματοδοτεί τη βασική λειτουργία του. Στη Κορησσία φιλοξενείται στον "Ξενώνα Κορησσίας" που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Κέας και στην Ιουλίδα σε αίθουσα της "Εταιρείας Μουσικών Μελετών Κέας".   Στο Μουσικό Εργαστήρι της Κέας έχει διδάξει η Μαρία Στάμου πιάνο και προπαιδεία και η Χετζάκη Δέσποινα κλασική κιθάρα. 19 παιδιά διδάσκονται προπαιδεία, πιάνο από την Ηώ Αδαμοπούλου και κλασική κιθάρα από τον Έρβιν Αλέξη Σακίρι. Με τη φροντίδα του Συνδέσμου, τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου έχουν παρακολουθήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μία από τις πρόσφατες επιτυχίες του εργαστηρίου είναι η μαθήτρια δημοτικού Σταυρίνα Πατητή, μαθήτρια του Μουσικού Εργαστηρίου της Κέας, η οποία το καλοκαίρι του 2010 έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου και έγινε δεκτή με βαθμολογία 89,2%! Είναι εντυπωσιακό ότι η Σταυρίνα ακολουθεί στα βήματα του Έρβιν Αλέξη Σακίρι και του Μάρκου Δεστέφανου, μαθητών και αυτών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, που ήδη ακολουθούν μουσική καριέρα.   Το Μουσικό εργαστήριο Κέας, όπως και των νησιών Ικαρία, Λήμνος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σέριφος και Τήνος οργανώνει ο αύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας". Πρόκειται για μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό τη μελέτη, διατήρηση και προβολή της μοναδικότητας του νησιώτικου περιβάλλοντος και της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Στόχοι ακόμα είναι: η προώθηση μιας ήπιας μορφής ανάπτυξης, κυρίως στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, που θα βοηθήσει τους κατοίκους να παραμείνουν στον τόπο τους, χωρίς ο τουρισμός να είναι η μοναδική πηγή απασχόλησης. η ενημέρωση των κατοίκων των νησιών για την ξεχωριστή αξία του πολιτισμού τους, την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα νησιά και την ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών. η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση, επικοινωνία και εκδήλωση των ενδιαφερόντων και ταλέντων των παιδιών και νέων στα απομονωμένα νησιά.   Για το έργο του, ο Σύνδεσμος έχει λάβει το βραβείο "Νησίδες Ποιότητας 2001", που απονέμει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. www.filoitounisiou.gr

Published on Φεβρουαρίου 28th, 2011 | by keatzia

Μουσικό εργαστήρι Κέας

 

Το Μουσικό εργαστήριο Κέας ιδρύθηκε το 1999 με πρωτοβουλία γονέων και πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας. Για τη στήριξη του Εργαστηρίου ιδρύθηκε η Εταιρεία Μουσικών Μελετών Κέας, η οποία και χρηματοδοτεί τη βασική λειτουργία του. Στη Κορησσία φιλοξενείται στον «Ξενώνα Κορησσίας» που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Κέας και στην Ιουλίδα σε αίθουσα της «Εταιρείας Μουσικών Μελετών Κέας».

 

Στο Μουσικό Εργαστήρι της Κέας έχει διδάξει η Μαρία Στάμου πιάνο και προπαιδεία και η Χετζάκη Δέσποινα κλασική κιθάρα. 19 παιδιά διδάσκονται προπαιδεία, πιάνο από την Ηώ Αδαμοπούλου και κλασική κιθάρα από τον Έρβιν Αλέξη Σακίρι. Με τη φροντίδα του Συνδέσμου, τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου έχουν παρακολουθήσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μία από τις πρόσφατες επιτυχίες του εργαστηρίου είναι η μαθήτρια δημοτικού Σταυρίνα Πατητή, μαθήτρια του Μουσικού Εργαστηρίου της Κέας, η οποία το καλοκαίρι του 2010 έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις στο Μουσικό Γυμνάσιο Αλίμου και έγινε δεκτή με βαθμολογία 89,2%! Είναι εντυπωσιακό ότι η Σταυρίνα ακολουθεί στα βήματα του Έρβιν Αλέξη Σακίρι και του Μάρκου Δεστέφανου, μαθητών και αυτών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, που ήδη ακολουθούν μουσική καριέρα.

 

Το Μουσικό εργαστήριο Κέας, όπως και των νησιών Ικαρία, Λήμνος, Σαντορίνη, Σίφνος, Σέριφος και Τήνος οργανώνει ο αύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Πρόκειται για μια εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό τη μελέτη, διατήρηση και προβολή της μοναδικότητας του νησιώτικου περιβάλλοντος και της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Στόχοι ακόμα είναι:

  • η προώθηση μιας ήπιας μορφής ανάπτυξης, κυρίως στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, που θα βοηθήσει τους κατοίκους να παραμείνουν στον τόπο τους, χωρίς ο τουρισμός να είναι η μοναδική πηγή απασχόλησης.
  • η ενημέρωση των κατοίκων των νησιών για την ξεχωριστή αξία του πολιτισμού τους, την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα νησιά και την ενθάρρυνση της ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών.
  • η δημιουργία ευκαιριών για μάθηση, επικοινωνία και εκδήλωση των ενδιαφερόντων και ταλέντων των παιδιών και νέων στα απομονωμένα νησιά.

 

Για το έργο του, ο Σύνδεσμος έχει λάβει το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2001», που απονέμει η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

www.filoitounisiou.gr

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑