Επικαιρότητα   Ο καιρός μπορεί να μην μας έκανε το χατίρι όμως εμείς δε χάσαμε το κέφι μας!   Από την Παρασκευή το μεσημέρι μπήκαμε στο κλίμα των ημερών και γίναμε όλοι παιδιά ακολουθώντας την Γ' Γυμνασίου στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πλατεία της Χώρας.   Το Σάββατο στην Κορησσία απολαύσαμε το θεατρικό "Απόκριες στη Μασκαρούπολη" του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μεριάς και το βράδυ ήμασταν όλοι στο χορό - γλέντι των μαθητών της Τζιάς.   Την Κυριακή παρασυρθήκαμε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού στην Πλατεία της Ιουλίδας, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν τα θεατρικά και τα σκετσάκια. Φυσικά όπως συνηθίζεται στη Τζιά, δεν έλειψε το γλέντι, ο χορός και η μουσική από ντόπιους οργανοπαίχτες. Οι παραδόσεις μας τελικά αποτελούν πάντα τον καλύτερο τρόπο διασκέδασης. Και το βράδυ, μεταμφιεσμένοι ακόμα, συνεχίσαμε το χορό στα αποκριάτικα πάρτυ που διοργανώθηκαν.   Η Καθαρά Δευτέρα και τα Κούλουμα γιορτάστηκαν παραδοσιακά σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι. Λόγω των ανέμων, της βροχής αλλά και του κρύου λίγοι χαρταετοί ανέμιζαν στον ουρανό, όμως δεν έλειψαν η μουσική και τα σαρακοστιανά.   Μπαίνοντας πάλι στους καθημερινούς μας ρυθμούς ας ευχηθούμε απλά... και του χρόνου!  

Published on Μαρτίου 8th, 2011 | by keatzia

Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα στην Κέα

 

Ο καιρός μπορεί να μην μας έκανε το χατίρι όμως εμείς δε χάσαμε το κέφι μας!

 

Από την Παρασκευή το μεσημέρι μπήκαμε στο κλίμα των ημερών και γίναμε όλοι παιδιά ακολουθώντας την Γ” Γυμνασίου στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στην Πλατεία της Χώρας.

 

Το Σάββατο στην Κορησσία απολαύσαμε το θεατρικό «Απόκριες στη Μασκαρούπολη» του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Μεριάς και το βράδυ ήμασταν όλοι στο χορό – γλέντι των μαθητών της Τζιάς.

 

Την Κυριακή παρασυρθήκαμε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού στην Πλατεία της Ιουλίδας, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν τα θεατρικά και τα σκετσάκια. Φυσικά όπως συνηθίζεται στη Τζιά, δεν έλειψε το γλέντι, ο χορός και η μουσική από ντόπιους οργανοπαίχτες. Οι παραδόσεις μας τελικά αποτελούν πάντα τον καλύτερο τρόπο διασκέδασης. Και το βράδυ, μεταμφιεσμένοι ακόμα, συνεχίσαμε το χορό στα αποκριάτικα πάρτυ που διοργανώθηκαν.

 

Η Καθαρά Δευτέρα και τα Κούλουμα γιορτάστηκαν παραδοσιακά σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι. Λόγω των ανέμων, της βροχής αλλά και του κρύου λίγοι χαρταετοί ανέμιζαν στον ουρανό, όμως δεν έλειψαν η μουσική και τα σαρακοστιανά.

 

Μπαίνοντας πάλι στους καθημερινούς μας ρυθμούς ας ευχηθούμε απλά… και του χρόνου!

 

Σχόλια

σχόλια

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑