Επικαιρότητα Πάνω από 7000 επισκέπτες παραβρέθηκαν στην Κέα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Ο καιρός αν και αρκετά θυελλώδης, παρέμεινε ηλιόλουστος και ανεκτός. Έτσι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην καταπράσινη Τζιώτικη εξοχή.   Με μεγάλη κατάνυξη τελέστηκαν τα Επιτάφια και η Ανάσταση στις εκκλησίες του νησιού. Οι παλαιοί παρατήρησαν την αξιοσημείωτα μεγάλη παρουσία του κόσμου στις λειτουργίες αυτές.   Τέλος, δεν θα παραλείψουμε και το έθιμο του αρνιού, το οποίο έλαβε χώρα στο σύνολο των σπιτιών του νησιού, φημισμένα για την φιλοξενία των οικοδεσποτών τους.   Και του χρόνου.   Δείτε εδώ ενδεικτικές φωτογραφίες από την Πασχαλινή ατμόσφαιρα.

Published on Μαΐου 1st, 2011 | by keatzia

Πάσχα 2011 στην Τζιά

Πάνω από 7000 επισκέπτες παραβρέθηκαν στην Κέα για να περάσουν τις μέρες του Πάσχα. Ο καιρός αν και αρκετά θυελλώδης, παρέμεινε ηλιόλουστος και ανεκτός. Έτσι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην καταπράσινη Τζιώτικη εξοχή.

 

Με μεγάλη κατάνυξη τελέστηκαν τα Επιτάφια και η Ανάσταση στις εκκλησίες του νησιού. Οι παλαιοί παρατήρησαν την αξιοσημείωτα μεγάλη παρουσία του κόσμου στις λειτουργίες αυτές.

 

Τέλος, δεν θα παραλείψουμε και το έθιμο του αρνιού, το οποίο έλαβε χώρα στο σύνολο των σπιτιών του νησιού, φημισμένα για την φιλοξενία των οικοδεσποτών τους.

 

Και του χρόνου.

 

Δείτε εδώ ενδεικτικές φωτογραφίες από την Πασχαλινή ατμόσφαιρα.

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑