Δήμος Κέας   Διαμαρτυρία της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Κέας σχετικά με την πενιχρή χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι. Ιουλίδα Κέας, 29.06.2011, Αρ. Πρωτ.: 4552 ΠΡΟΣ : Ε.Ε.Τ.Α.Α.Κοιν.: 1.κ. Π.Ρήγα, Βουλευτή Κυκλάδων, 2. κ. Γ. Παπαμανώλη, Βουλευτή Κυκλάδων, 3. κ. Ι. Βρούτση, Βουλευτή Κυκλάδων, 4.κ. Α. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας, 5. κ. Χ. Καστανίδη, Υπουργό Εσωτερικών Θέμα: «Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του προγράμματος ¨Βοήθεια στο σπίτ騻.   Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την «ουσιαστικά» αναστολή της λειτουργίας του «Βοήθεια Στο Σπίτι» στην Κέα. Σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες επιλεχθέντων εξυπηρετούμενων, η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» δικαιούται να εξυπηρετεί τέσσερις (4) μόνο συμπατριώτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί απαριθμούσε εξήντα επτά (67) άτομα, εκ των οποίων μόνο τέσσερα (4) εγκρίθηκαν, ενώ τριάντα τέσσερα (34) ακόμα άτομα έχουν εγκριθεί ως επιλαχόντες εξυπηρετούμενοι. Στην ερώτηση εάν οι 34 επιλαχόντες θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μαζί με τους 4 επιλεχθέντες, η απάντηση ήταν αρνητική, λέγοντας ότι ο οριστικός αριθμός για την Κέα είναι τέσσερις και μόνο αν αποβιώσει ο ένας από αυτούς μπορεί να πάρει τη θέση του ένας επιλαχών. Για τα τέσσερα λοιπόν και μοναδικά άτομα η χρηματοδότηση θα είναι 8.000,00€ και για το διάστημα από 23/6/2011 έως 31/12/2011. Δεδομένου ότι στην Κέα έχουμε τέσσερις θέσεις εργασίας, τα 8.000,00€, μετά βίας επαρκούν για ένα άτομο, και χωρίς να συνυπολογίζεται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του. Άρα οδηγούμαστε ουσιαστικά στην αναστολή λειτουργίας του «Βοήθεια Στο Σπίτι» στην Κέα. Η αναγκαιότητα της κοινωνικής παροχής της δομής ΒσΣ στην καθημερινότητα πολλών συμπατριωτών μας, είναι εμφανής. Επισυνάπτω «έκθεση πεπραγμένων Κέας, Απρίλιος 2011» της κοινωνικής υπηρεσίας ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων , όπου σαφώς αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, κυρίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και στήριξης συνανθρώπων μας ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, τα παιδιά των οποίων ζουν σε περιοχές εκτός Κέας, κυρίως στην Αθήνα, που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης, τόσο ψυχολογικής όσο και απόλυτα πρακτικής, των εργαζομένων στη δομή ΒσΣ.. Για αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της δομής «Βοήθεια Στο Σπίτι», ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την παροχή υπηρεσιών προς τους συμπατριώτες μας.   Με εκτίμηση Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέας ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ  

Published on Ιουλίου 6th, 2011 | by keatzia

Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του “Βοήθεια στο σπίτι”

 

Διαμαρτυρία της Κοινωφελούς Επιχείρισης Δήμου Κέας σχετικά με την πενιχρή χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι.

Ιουλίδα Κέας, 29.06.2011, Αρ. Πρωτ.: 4552

ΠΡΟΣ : Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Κοιν.: 1.κ. Π.Ρήγα, Βουλευτή Κυκλάδων, 2. κ. Γ. Παπαμανώλη, Βουλευτή Κυκλάδων, 3. κ. Ι. Βρούτση, Βουλευτή Κυκλάδων, 4.κ. Α. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας,
5. κ. Χ. Καστανίδη, Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του προγράμματος ¨Βοήθεια στο σπίτ騻.

 

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την «ουσιαστικά» αναστολή της λειτουργίας του «Βοήθεια Στο Σπίτι» στην Κέα.

Σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες επιλεχθέντων εξυπηρετούμενων, η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» δικαιούται να εξυπηρετεί τέσσερις (4) μόνο συμπατριώτες μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος που είχε κατατεθεί απαριθμούσε εξήντα επτά (67) άτομα, εκ των οποίων μόνο τέσσερα (4) εγκρίθηκαν, ενώ τριάντα τέσσερα (34) ακόμα άτομα έχουν εγκριθεί ως επιλαχόντες εξυπηρετούμενοι.

Στην ερώτηση εάν οι 34 επιλαχόντες θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μαζί με τους 4 επιλεχθέντες, η απάντηση ήταν αρνητική, λέγοντας ότι ο οριστικός αριθμός για την Κέα είναι τέσσερις και μόνο αν αποβιώσει ο ένας από αυτούς μπορεί να πάρει τη θέση του ένας επιλαχών.

Για τα τέσσερα λοιπόν και μοναδικά άτομα η χρηματοδότηση θα είναι 8.000,00€ και για το διάστημα από 23/6/2011 έως 31/12/2011. Δεδομένου ότι στην Κέα έχουμε τέσσερις θέσεις εργασίας, τα 8.000,00€, μετά βίας επαρκούν για ένα άτομο, και χωρίς να συνυπολογίζεται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του.

Άρα οδηγούμαστε ουσιαστικά στην αναστολή λειτουργίας του «Βοήθεια Στο Σπίτι» στην Κέα.

Η αναγκαιότητα της κοινωνικής παροχής της δομής ΒσΣ στην καθημερινότητα πολλών συμπατριωτών μας, είναι εμφανής. Επισυνάπτω «έκθεση πεπραγμένων Κέας, Απρίλιος 2011» της κοινωνικής υπηρεσίας ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Κυκλάδων , όπου σαφώς αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη συνέχισης του προγράμματος, κυρίως για ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, καθώς και στήριξης συνανθρώπων μας ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη.

Επίσης, υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, τα παιδιά των οποίων ζουν σε περιοχές εκτός Κέας, κυρίως στην Αθήνα, που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης, τόσο ψυχολογικής όσο και απόλυτα πρακτικής, των εργαζομένων στη δομή ΒσΣ..

Για αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της δομής «Βοήθεια Στο Σπίτι», ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την παροχή υπηρεσιών προς τους συμπατριώτες μας.

 

Με εκτίμηση

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΑΣ και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέας

ΒΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

 

Σχόλια

σχόλια


About the AuthorBack to Top ↑