Νέα   Δήμος Κέας - Δελτίο Τύπου: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΑ   Ο Δήμος Κέας φιλοξενεί φέτος τρία (3) προγράμματα εθελοντικής εργασίας από διεθνείς ομάδες εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «ΕΛΙΞ». Οι εργασίες πραγματοποιούνται από εθελοντές που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και δύο ειδικά εκπαιδευμένους ομαδάρχες – υπεύθυνους για την καθοδήγηση και διαχείριση των εθελοντών. Οι εθελοντές εργάζονται 5 -6 ώρες ημερησίως, πλην Σαββάτου και Κυριακής υπό την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων.   Η διαμονή τους γίνεται στο Δημοτικό σχολείο Ιουλίδας στη θέση Κάστρο. Σε αυτό το χώρο έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ο ένας την πατρίδα του άλλου, μαγειρεύουν φαγητά του τόπου τους, διοργανώνουν γιορτές και απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.   Από αυτό το χώρο ξεκινούν καθημερινά για να προσφέρουν στο νησί την εργασίας τους, που αφορά στη συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών, καθώς και στον καθαρισμό πηγών και παραλιών.   Στον ελεύθερο χρόνο τους γνωρίζουν το νησί και στους ανθρώπους του, παίρνουν μέρος στην καθημερινότητα των ντόπιων, συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας. Μαζί διασκεδάζουν και συγχρόνως γνωρίζουν την κουλτούρα του τόπου μας.   Στους εθελοντές ο Δήμος Κέας προσφέρει την κάλυψη του κόστους διατροφής τους με αγορά τροφίμων από καταστήματα της περιοχής, ώστε να παρασκευάζουν τα γεύματά τους, καθώς και του ποσού που αφορά στην προετοιμασία, στην προβολή και στο συντονισμό της δράσης. Υπεύθυνες συντονισμού είναι οι κυρίες Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Αντιδήμαρχος και Άννα Βρέτταρου, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Ιουλίδας.   Επιδίωξή μας είναι οι ομάδες εθελοντών να πλαισιωθούν και από ντόπιους. Γι’ αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με το Δήμο και συγκεκριμένα με την κα Βελισσαροπούλου στο τηλέφωνο 22883 60011 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Published on Ιουλίου 20th, 2011 | by keatzia

Οι εθελοντές του ΕΛΙΞ στη Τζια και το καλοκαίρι του 2011!

 

Δήμος Κέας – Δελτίο Τύπου: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

 

Ο Δήμος Κέας φιλοξενεί φέτος τρία (3) προγράμματα εθελοντικής εργασίας από διεθνείς ομάδες εθελοντών της Μ.Κ.Ο. «ΕΛΙΞ». Οι εργασίες πραγματοποιούνται από εθελοντές που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου και δύο ειδικά εκπαιδευμένους ομαδάρχες – υπεύθυνους για την καθοδήγηση και διαχείριση των εθελοντών. Οι εθελοντές εργάζονται 5 -6 ώρες ημερησίως, πλην Σαββάτου και Κυριακής υπό την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων.

 

Η διαμονή τους γίνεται στο Δημοτικό σχολείο Ιουλίδας στη θέση Κάστρο. Σε αυτό το χώρο έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ο ένας την πατρίδα του άλλου, μαγειρεύουν φαγητά του τόπου τους, διοργανώνουν γιορτές και απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα.

 

Από αυτό το χώρο ξεκινούν καθημερινά για να προσφέρουν στο νησί την εργασίας τους, που αφορά στη συντήρηση και διάνοιξη μονοπατιών, καθώς και στον καθαρισμό πηγών και παραλιών.

 

Στον ελεύθερο χρόνο τους γνωρίζουν το νησί και στους ανθρώπους του, παίρνουν μέρος στην καθημερινότητα των ντόπιων, συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας. Μαζί διασκεδάζουν και συγχρόνως γνωρίζουν την κουλτούρα του τόπου μας.

 

Στους εθελοντές ο Δήμος Κέας προσφέρει την κάλυψη του κόστους διατροφής τους με αγορά τροφίμων από καταστήματα της περιοχής, ώστε να παρασκευάζουν τα γεύματά τους, καθώς και του ποσού που αφορά στην προετοιμασία, στην προβολή και στο συντονισμό της δράσης. Υπεύθυνες συντονισμού είναι οι κυρίες Ειρήνη Βελισσαροπούλου, Αντιδήμαρχος και Άννα Βρέτταρου, πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Ιουλίδας.

 

Επιδίωξή μας είναι οι ομάδες εθελοντών να πλαισιωθούν και από ντόπιους. Γι’ αυτό απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να επικοινωνήσουν με το Δήμο και συγκεκριμένα με την κα Βελισσαροπούλου στο τηλέφωνο 22883 60011 για να δηλώσουν συμμετοχή.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑