Εκδηλώσεις Αρκετοί ήταν οι φίλοι της Τζιας που βρέθηκαν στο νησί με την ευκαιρία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Ο καιρός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμενόταν άστατος με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλοία εκτέλεσαν κανονικά τα δρομολόγια τους, αν και υπήρξαν προβλήματα το Σάββατο το βράδυ όταν το πλοίο «Άρτεμις» επιχείρησε να δέσει στο λιμάνι της Κέας. Οι κάβοι έσπασαν και αντικαταστάθηκαν με νέους με τους οποίους το πλοίο κατάφερε να δέσει. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν τελικά στην Κορησσία περίπου μία ώρα μετά την προγραμματισμένη άφιξη τους. Η παρέλαση των μαθητών για την εθνική μας επέτειο έγινε την Παρασκευή το πρωί στη Χώρα. Παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου και άλλα επίσημα πρόσωπα του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από το όμορφο και συγκινητικό αυτό θέαμα. Στη συνέχεια οι μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε δοξολογία. Έπειτα έγινε η κατάθεση στεφάνων στη σημαιοστολισμένη Πλατεία της Χώρας. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την ιστορική αυτή ημέρα. Τέλος ο πάτερ Μιχαήλ επέλεξε να μοιραστεί με τους παρευρισκομένους ένα ιδιαίτερο τραγούδι από τον Πόλεμο του ’40 που καθήλωσε και συγκίνησε τους πάντες κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη γιορτή αυτή.

Published on Νοεμβρίου 2nd, 2011 | by keatzia

28η Οκτωβρίου 2011 στην Κέα

Αρκετοί ήταν οι φίλοι της Τζιας που βρέθηκαν στο νησί με την ευκαιρία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Ο καιρός σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμενόταν άστατος με ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα πλοία εκτέλεσαν κανονικά τα δρομολόγια τους, αν και υπήρξαν προβλήματα το Σάββατο το βράδυ όταν το πλοίο «Άρτεμις» επιχείρησε να δέσει στο λιμάνι της Κέας. Οι κάβοι έσπασαν και αντικαταστάθηκαν με νέους με τους οποίους το πλοίο κατάφερε να δέσει. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν τελικά στην Κορησσία περίπου μία ώρα μετά την προγραμματισμένη άφιξη τους.

Η παρέλαση των μαθητών για την εθνική μας επέτειο έγινε την Παρασκευή το πρωί στη Χώρα. Παρευρέθηκαν όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου και άλλα επίσημα πρόσωπα του νησιού, ντόπιοι και επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από το όμορφο και συγκινητικό αυτό θέαμα. Στη συνέχεια οι μαθητές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και ακολούθησε δοξολογία. Έπειτα έγινε η κατάθεση στεφάνων στη σημαιοστολισμένη Πλατεία της Χώρας. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με την ιστορική αυτή ημέρα. Τέλος ο πάτερ Μιχαήλ επέλεξε να μοιραστεί με τους παρευρισκομένους ένα ιδιαίτερο τραγούδι από τον Πόλεμο του ’40 που καθήλωσε και συγκίνησε τους πάντες κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη γιορτή αυτή.

Σχόλια

σχόλια

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑