Εκδηλώσεις Το Πάσχα στα Κυκλαδονήσια έχει ένα χρώμα, μια γεύση και ένα άρωμα που δύσκολα ξεχνάς. Στη Τζια οι ντόπιοι, φιλόξενοι και μερακλήδες μας υποδέχονται πάντα τόσο εγκάρδια. Τα σοκάκια, λευκά, φρεσκοασβεστομένα μαρτυρούν τη φροντίδα όσων μας προσμονούσαν. Τα μπλε παραθυρόφυλλα φωνάζουν Ελλάδα. Η φύση ανοίγει τα μπουμπούκια της και πρασινίζει τις πλαγιές λες και φοράει τα καλά της για την Ανάσταση. Οι νοικοκυρές τρελαίνουν τις μύτες μας με τσουρέκια και πασχαλινά κουλούρια. Οι μυρωδιές τους ξεπηδούν από κάθε σοκάκι του νησιού.   Τη Μεγάλη Παρασκευή μια ελαφριά συνεφιά μας βάζει στο κλίμα της ημέρας και το βράδυ ακολουθούμε τον Επιτάφιο στην Περιφορά του. Στη Χώρα, οι τρεις ενορίες συναντιούνται στην Πλατεία και ο κόσμος πλημμυρίζει τα στενά ψέλνοντας. Το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση μας βρίσκει παρέα με πρόσωπα αγαπημένα, οικογένεια και φίλους, χαμόγελα και τσουγκρίσματα. Η Κυριακή γεμάτη γέλια, τραγούδι και χορό. Το αρνί, αν και όχι πάντα σουβλιστό, δε λείπει από τα Τζιώτικα σπίτια. Ξινό, μαρούλι από το περιβόλι και ντόπιο κρασί είναι ότι καλύτερο για να το συνοδέψουμε.   Χρόνια Πολλά, και του χρόνου!

Published on Απριλίου 23rd, 2012 | by keatzia

Πάσχα 2012 στη Τζια

Το Πάσχα στα Κυκλαδονήσια έχει ένα χρώμα, μια γεύση και ένα άρωμα που δύσκολα ξεχνάς. Στη Τζια οι ντόπιοι, φιλόξενοι και μερακλήδες μας υποδέχονται πάντα τόσο εγκάρδια. Τα σοκάκια, λευκά, φρεσκοασβεστομένα μαρτυρούν τη φροντίδα όσων μας προσμονούσαν. Τα μπλε παραθυρόφυλλα φωνάζουν Ελλάδα. Η φύση ανοίγει τα μπουμπούκια της και πρασινίζει τις πλαγιές λες και φοράει τα καλά της για την Ανάσταση. Οι νοικοκυρές τρελαίνουν τις μύτες μας με τσουρέκια και πασχαλινά κουλούρια. Οι μυρωδιές τους ξεπηδούν από κάθε σοκάκι του νησιού.

 

Τη Μεγάλη Παρασκευή μια ελαφριά συνεφιά μας βάζει στο κλίμα της ημέρας και το βράδυ ακολουθούμε τον Επιτάφιο στην Περιφορά του. Στη Χώρα, οι τρεις ενορίες συναντιούνται στην Πλατεία και ο κόσμος πλημμυρίζει τα στενά ψέλνοντας. Το Μεγάλο Σάββατο η Ανάσταση μας βρίσκει παρέα με πρόσωπα αγαπημένα, οικογένεια και φίλους, χαμόγελα και τσουγκρίσματα. Η Κυριακή γεμάτη γέλια, τραγούδι και χορό. Το αρνί, αν και όχι πάντα σουβλιστό, δε λείπει από τα Τζιώτικα σπίτια. Ξινό, μαρούλι από το περιβόλι και ντόπιο κρασί είναι ότι καλύτερο για να το συνοδέψουμε.

 

Χρόνια Πολλά, και του χρόνου!

Σχόλια

σχόλια

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑