Δελτία τύπου Σε λειτουργία τα Νέα Δημοτικά Σφαγεία Κέας

Published on Απριλίου 22nd, 2016 | by keatzia

Σε λειτουργία τα Νέα Δημοτικά Σφαγεία Κέας

Τέθηκαν πλέον σε λειτουργία τα Νέα Δημοτικά Σφαγεία Κέας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Κέας την έναρξη λειτουργίας τους και το γεγονός ότι απέκτησαν άδεια λειτουργίας και κωδικό διάθεσης Ευρωπαϊκής εμβέλειας. Με την αδειοδότηση αυτή τα Δημοτικά Σφαγεία έλαβαν άδεια σφαγής για τις τρεις γραμμές που διαθέτουν (χοιρινά, αμνοερίφια και βοοειδή). Έτσι, οι κτηνοτρόφοι μπορούν πλέον να διαθέτουν τα προϊόντα τους, όχι μόνο για τοπική κατανάλωση (όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια που επιτρεπόταν η διάθεσή τους μόνον εντός των νησιών μας), αλλά και για εξαγωγή σε όλη την Ελλάδα και την Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε τρίτες χώρες.

Το φημισμένο Τζιώτικο κρέας θα διατίθεται πλέον σε όλη την αγορά με τη σφραγίδα της εξαιρετικής ποιότητας.

Η ποιότητά του οφείλεται στον παραδοσιακό τρόπο διαχείρισης της κτηνοτροφίας, που βασίζεται κυρίως στην ελεύθερη βοσκή. Έχει συγχρόνως επανέλθει η εκτροφή της φυλής της “Αγελάδας της Κέας” και του “μαύρου χοίρου” που θα εμπλουτίσουν την τοπική παραγωγή.

Το νέο σφαγείο Κέας είναι -κατά την εκτίμηση των ειδικών- το πιο σύγχρονο των Κυκλάδων και έχει κατασκευασθεί και εξοπλισθεί με προοπτική να εξυπηρετήσει την τοπική παραγωγή έως και για 315 τόνους κρέατος ετησίως.

Αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα συντελέσει στην αύξηση της παραγωγής, αλλά και του εισοδήματος της τοπικής αγροτικής κοινωνίας.

Είναι ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα, μία επιθυμία των δημοτών, των αγροτών και των δημοτικών Αρχών, αυτών που το σχεδίασαν και το ξεκίνησαν, αυτών που το συνέχισαν και αυτών που σήμερα το ολοκλήρωσαν.

Ο Δήμαρχος, εκφράζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του σημαντικού έργου από την πρώτη ημέρα υλοποίησής του: το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων, τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, τον Κτηνίατρο της Κέα, το προσωπικό του Δήμου Κέας, τους παραγωγούς και επαγγελματίες της Κέας και βεβαίως τους πρώην Δημάρχους Κέας.

Ευχόμαστε κι εμείς το έργο αυτό να αξιοποιηθεί όπως του αρμόζει και να φέρει μία νέα μέρα για την οικονομία και την αγροτική ζωή του νησιού της Κέας.

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑