Ακτοπλοϊκά Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2015

Published on Μαΐου 28th, 2015 | by keatzia

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2015

Οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής σε κοντινούς προορισμούς είναι ότι καλύτερο. Σε χρόνο μηδέν γεμίζεις το νου με όμορφες εικόνες και ξέγνοιαστες στιγμές και έτσι η καθημερινότητα μοιάζει ευκολότερη. Η Τζιά είναι το τέλειο μέρος, είναι κάτι παραπάνω από αυτό που μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Έχει ιδανική απόσταση από την Αθήνα. Αρκεί μία ώρα για να φτάσει κανείς στο νησί με το καράβι από το Λαύριο. Κι όμως τίποτα δεν θυμίζει τη θορυβώδη πρωτεύουσα. Ένας μικρός παράδεισος που τα έχει όλα. Δάση βελανιδιάς, αρχαία μονοπάτια, γαλάζιες παραλίες, οργανωμένες αλλά και άλλες τελείως απομονωμένες, παραδοσιακά ταβερνάκια, κατάλευκα σοκάκια, προϊόντα τοπικής παραγωγής και εξαιρετικής ποιότητας, πανηγύρια και γιορτές, εκδηλώσεις για όλους, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, αξέχαστα βράδια.

Για τους τυχερούς που θα απολαύσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αλλά και για όσους αγαπούν τις μικρές αποδράσεις, η Κέα μας περιμένει και έχει πάντα θησαυρούς ανεξερεύνητους.

Εντωμεταξύ, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 10.30, θα γίνει καθαρισμός στο βυθό του Βουρκαρίου, με την αρωγή του Δήμου Κέας και του Συλλόγου Φίλων Κέας. Ο καταδυτικός εξοπλισμός για τους εθελοντές δύτες θα είναι προσφορά της ομάδας keadivers. Στις 09.30, θα γίνει briefing και θα παραδοθεί ο εξοπλισμός. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένοι δύτες και να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email (keadivers@gmail.com) ή τηλεφωνικά στο +30 6973430860.

Το Σάββατο το απόγευμα μη χάσετε την παρουσίαση του Αρχαίου Πύργου της Αγίας Μαρίνας, στις 19.30. Δείτε πληροφορίες εδώ.

Την Κυριακή 31/5, στην πλατεία της Ιουλίδας, στις 10.00μμ γιορτάζουμε παραδοσιακά με ένα Τζιώτικο γλέντι, με ζωντανή μουσική από ντόπιους μουσικούς και πολύ χορό μέχρι το πρωί!

Την Δευτέρα 1/6/2015 είναι ευκαιρία για μια βόλτα μέχρι την αρχαία πόλη Καρθαία, με αφορμή το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας.

Ο καιρός από το Σάββατο και μετά θα βελτιωθεί, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν, χαρίζοντας μας τις πρώτες καλοκαιρινές στιγμές. Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2015 μπορείτε να δείτε τα δρομολόγια των πλοίων που αφορούν την Κέα εδώ.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη Τζιά θα βρείτε και στη σελίδα μας στο facebook.com/keatzia

 

Σχόλια

σχόλια

Tags: , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑