Συνταγές Τσιγαρόπιτα Μια...άκαπνη πίτα με νόστιμα τσίγαρα   ΥΛΙΚΑ 1 κιλό Αλεύρι, 300 γρ. Τσίγαρα, 2 Αυγά, 2 φακελάκια Μαγιά, ½ ποτ. Γάλα Ζεστό, 1 κουτ. Γλυκάνισο, Σουσάμι, ½ ποτ. Νερό, Ελάχιστο Αλάτι     ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τα τσίγαρα είναι κομματάκια χοιρινού με το λίπος τους. Τα βράζουμε με μπόλικο αλάτι και ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού, τα τσιγαρίζουμε, εξού και η λέξη, και μετά βάζουμε τα μπαχάρια τους (θρίμπι, μπαχάρι, αλάτι αρκετό, πορτοκάλι κομμένο, γαρύφαλλο). Τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε βαζάκια και τα σκεπάζουμε με γλίνα (λίπος χοιρινού).Έτσι διατηρούνται ένα χρόνο περίπου. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε τα τσίγαρα. Ρίχνουμε και το προζύμι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκάνισο και ένα ποτήρι γάλα ζεστό. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Προσθέτουμε το προζύμι και ένα ποτήρι ζεστό νερό για να φουσκώσει η ζύμη. Ζυμώνουμε τουλάχιστον για 7 λεπτά (για να μην τρίβετε η ζύμη).Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία πετσέτα, το βάζουμε σε ζεστό μέρος και το αφήνουμε να φουσκώσει σε 2 ώρες. Ζυμώνουμε πάλι λίγο και απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Περνάμε τη ζύμη με αλατόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Την αφήνουμε να  ξεκουραστεί για άλλη μια ώρα και μετά φουρνίζουμε για 40 λεπτά. Στην αρχή στους 200 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, για να ψηθεί και από μέσα. Πηγή www.mamakouzina.tv

Published on Ιουλίου 5th, 2009 | by keatzia

Τσιγαρόπιτα

Μια…άκαπνη πίτα με νόστιμα τσίγαρα

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Αλεύρι, 300 γρ. Τσίγαρα, 2 Αυγά, 2 φακελάκια Μαγιά, ½ ποτ. Γάλα Ζεστό, 1 κουτ. Γλυκάνισο, Σουσάμι, ½ ποτ. Νερό, Ελάχιστο Αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα τσίγαρα είναι κομματάκια χοιρινού με το λίπος τους. Τα βράζουμε με μπόλικο αλάτι και ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού, τα τσιγαρίζουμε, εξού και η λέξη, και μετά βάζουμε τα μπαχάρια τους (θρίμπι, μπαχάρι, αλάτι αρκετό, πορτοκάλι κομμένο, γαρύφαλλο). Τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος ή σε βαζάκια και τα σκεπάζουμε με γλίνα (λίπος χοιρινού).Έτσι διατηρούνται ένα χρόνο περίπου.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε τα τσίγαρα. Ρίχνουμε και το προζύμι. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκάνισο και ένα ποτήρι γάλα ζεστό. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι. Προσθέτουμε το προζύμι και ένα ποτήρι ζεστό νερό για να φουσκώσει η ζύμη.
Ζυμώνουμε τουλάχιστον για 7 λεπτά (για να μην τρίβετε η ζύμη).Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία πετσέτα, το βάζουμε σε ζεστό μέρος και το αφήνουμε να φουσκώσει σε 2 ώρες. Ζυμώνουμε πάλι λίγο και απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Περνάμε τη ζύμη με αλατόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Την αφήνουμε να  ξεκουραστεί για άλλη μια ώρα και μετά φουρνίζουμε για 40 λεπτά. Στην αρχή στους 200 βαθμούς και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, για να ψηθεί και από μέσα.

Πηγή www.mamakouzina.tv

Σχόλια

σχόλια


About the AuthorBack to Top ↑